Mik a tüdőgyulladás tünetei? (tudásbázis)
Visszagondolva engem nem érdekelt az eredet. :D Örültem, ha levegőt kaptam rendesen.
Mintavétellel nem kínoztak,a kifejlett tünetek láttán inkább hamar injekciót adott, nem kérdezősködött.
pincemúzeum, templombelső, másik múzeum, közben mindig annyi szöveg a téren a napon, hogy éppen jó izzadtan menjünk a következő hideg helyszínre.
Pont elég volt egy tüdőgyulladáshoz, habár nálam, ki tudja miért, mindig volt lelki háttér is.
Ezt nem tudja egy orvos sem a tünetek alapján.
Miért, honnan tudta volna, pl. mi volt Sopronban?
Végtelenül bölcs osztályfőnökünk és egy ronda idegenvezető bácsi, plusz a forró nyár vs. hideg pincemúz
Hát ezt igencsak elkaptad, még elég jól megúsztad!
Nekem nem volt köpet, pedig kérdezte az orvos mindig. Az ACC se használt ez ügyben.
Nem.
Sokan lábon hordják ki szinte tünet nélkül.
Mások meg nagyon betegek heteken keresztül.
Épp januárban volt egy szép kis tüdőgyulladásom, mert nem kaptam a háziorvostól több héten át semmilyen antibiotikumot, hiába voltam kutya beteg, odáig vezetett hogy tüdőgyuszi lett a vége.
Az lett gyanús nekem, hogy egyik napról a másikra 3 napig 39-40 fokos láz, szó szerint vacogtak a fogaim úgy reszkedtem. Erős hideg rázás, pedig 3 takaró alatt voltam.
Erős köhögési rohamok, rettenetes fájdalom volt olyakor, és a levegő vétel is fájdalommal járt.
Véres-zöld köpet. Meg csökkent levegő felvétel, vagyis nem tud úgy telítődni a tüdő, légszomjad van.
Na nekem ezek voltak a tünetek, az ügyeletes orvos miután kijött hajnalban, megállapította kopogtatás, hallgatózás után, hogy szteroid és antibiotikum kúra kell, mert ez ronda és fájdalmas helyzet. 3. nap után már határozottan jobb volt a közérzetem, a köhögés még hetekig eltartott, de 1 héten belül szuperül voltam.
Törletet?
Torokváladékra gondolsz?
Nem, nem jellemző. Ha csak nem elhúzódó és nehezen gyógyul.
Koszonom a választ.
Torletet is szoktak venni ilyenkor?
Most vettem észre, hogy a moderátorok átírták a kérdésem.
Az volt az eredeti kérdés, hogy akinek volt már tudogyulladása, mik voltak a tunetei, és milyen vizsgálatokat végeztek el nála.
Az első tüdőgyulladásomat csak utólag diagnosztizálták, otthon nem vettük észre, nem látott orvos.
Általában az orvos sima hallgatózással megállapította, felírta a gyógyszert és ki kellett feküdnöm, de jól is esett feküdni, mert nem nagyon kaptam levegőt.
Tüdőröntgent szoktak csinálni, ha bizonytalan.
Többek között: hőemelkedés, láz, hidegrázás, mellkasfájdalom, hátfájdalom, köhögés, nehézlégzés, bágyadtság, elesettség
Vizsgálatok többek között: : hallgatózás, kopogtatás, labor, mellkas rtg
Nem kell arrogánskodnod.
Kicsit bosszantó, hogy nem lehet itt feltenni egy egyzseru kérdést anélkul, hogy jonnének a a szokásos unatkozó trollok, és kioktatnának.
Koszonom.
Esedezem a bocsánatodért!
Csak segítő szándékkal írtam, amit írtam, az 1. bejegyzésed alapján.
Arról nem volt szó, hogy már voltál orvosnál.
További sok sikert és gyors gyógyulást kívánok!
Minden tunetem tudogyulladásra utal, de azt mondta az orvos, hogy szerinte inkább szívprobléma lehet.
Megkérdezhetem, hogy milyen vizsgálatokat végeztek nálad?
Ma voltam a háziorvosnál, és ful - orr gégészeten, tudorontgenen is.
Holnap csinálnak vérvételt, de úgy néz ki, hogy nincs tudogyulladás, más okozza a panaszokat.
Nem írtam, hogy itt akarom magam diagnosztizálni.
Trollkodás helyett elég lett volna az utolsó bekezdést leírni.
Tapasztalatokra vagyok kiváncsi olyanoktól, akiknek volt már.
Mindenképp orvos.
Nekem nem fájt a fejem, és az első alkalommal lázam se volt.
A háziorvos és a google a barátod.:)
Ne akard magad egy fórumon diagnosztizálni, inkább látogasd meg a háziorvosodat!
A tüdőgyulladás lehet életveszélyes is.
Jah! Volt már tüdőgyulladásom. Fejfájás + hátközép fájdalom. De nálam a sok alvás mindent gyógyít.:)
További ajánlott fórumok:
- Volt valakinek felnőttkorban tüdőgyulladása?
- Láztalan tűdőgyulladás
- Ez tüdőgyulladás?
- A tüdőgyulladás hogyan ismerhető fel?
- Volt már valakinek egymás után többször is tüdőgyulladása? Hogy lehet kikezelni, hogy rövid időn belül ne térjen vissza?
- Honnan tudja az ember, hogy tüdőgyulladása van? Mik a tünetek?