Ez tüdőgyulladás? (tudásbázis)
Nekem kétszer volt tüdögyulladásom!
Másodjára 27 évesen és semmi lázam nem volt viszont kegyetlenül fájt a mellkasom...
Elsőre inkább lázam volt és csak kicsit fájdogált a mellkasom!
Szóval fiatalon is több féle képpen lehetséges!
Ha a hátad fáj én inkább valami izom- vagy ideggyulladásra tippelnék! Kikúrálható de ne vedd félvállról...
Nem bántottál meg:))
Sajnálom, biztos nehéz lehetett!
Vigyázz magadra!!!
Ne haragudj, nem akartlak bántani‼
Koszonom rendben vagyok, de mindig is érzékeny részem marad a tüdő‼ /ami meg még hab a tortán, hogy 5 nap után tudtam, csak elmenni, mert 7 vége volt meg valami ünnep, addig már régen eltemettem mgaam itthon, 3 éves volt a gyermekem, meg fogni nem mertem. Minden leirtam, hogy mit hol és miért, mert azt hittem én már tobbé haza nem jovok, egy darabig/
Nem semmi! Ez tényleg nagyon ritka. Remélem teljesen rendbe jöttél!
Felsőfokú szakápoló a végzettségem és 32x volt tüdőgyulladásom, ezért mertem 1 éjszakára megnyugtatni...
Nem akartam félrevezetni, azért is írtam menjen dokihoz.
Igen, előfordul. Főleg időseknél gyakori a láz nélküli tüdőgyulladás, de akkor is van köhögés, levertség, bágyadtság...
Ezekről nem panaszkodott....
Köszönöm a válaszokat.
Hát holnap nem fog kijönni, mert dél előtt van a doki de majd kedden...ha addigra is így leszek..
Szia!
Szerintem egy izom fájhat. Tüdőgyulladásnál láz, köhögés... egyéb panaszok vannak.
Neked "csak" akkor fáj, ha levegőt veszel, vagyis amikor a mellkasod kitágul, ez izomfájdalomra utal. Lehet megfázítottad, megrántottad...
De mivel nem vagyok orvos, jobb lesz ha holnap őt is felkeresed!
Jobbulást!
Ez nem tipikus, de kizárni orvos tudja, meghallgatja a tüdőt, illetve egy mellkas rtg sem ártana.
Szerintem keresd fel a háziorvosodat. Bármi áll is a tünetek hátterében jobb tisztázni.:)
kb két hete voltam strandolni, éreztem hogy hideg a viz de még is belementem.
Másnap már fájt is a hátam a bal lapockám s hátgerincem között.
AZ óta fájdogál.
Ha nagyobb levegőt veszek be, vagy tüsszentek a fájdalom erősödik.
További ajánlott fórumok:
- Volt valakinek felnőttkorban tüdőgyulladása?
- Mik a tüdőgyulladás tünetei?
- Láztalan tűdőgyulladás
- A tüdőgyulladás hogyan ismerhető fel?
- Volt már valakinek egymás után többször is tüdőgyulladása? Hogy lehet kikezelni, hogy rövid időn belül ne térjen vissza?
- Honnan tudja az ember, hogy tüdőgyulladása van? Mik a tünetek?