Tarthat eddig egy tüdőgyulladás? (beszélgetés)
"inkább csak kifulladok egy kicsi lépcsőzéstől is."
Akkor viszont, nem ártana tüdőgyógyász vizsgálata sem. Ezt idáig nem írtad. :(
D-C vitamin, de biztos tudod.
Salvus vízzel lehet inhalálni.
És ez a filléres tea. Persze kaptam az antibiotikumot is, kaptam hörgőtágítót, de azt nem használtam.
Én is csodálkozom, mert mindenhol azt írják, hogy röntgen ad csak 100%-os diagnózist.
De 10 éve egy teljesen másik háziorvos szintén csak hallásra diagnosztizált tüdőgyulladást, de akkor fele ilyen szarul sem voltam, mint most.
Csináltam, az negatív lett, de ugye az lehet álnegatív is. Mindenesetre a gyógyszertári tesztnél tovább nem mentem, mert ha Covid, akkor arra nem nagyon tudnak gyógyszert adni, azzal a szervezetemnek kell megküzdenie.
Fáradt már nem is vagyok, inkább csak kifulladok egy kicsi lépcsőzéstől is.
Csinálj meg egy kovid tesztet!!!
Ha az van, akkor nem fog segíteni az antibiotikum....
Illetve csak ha baktériumos felülfertőzésed van!
A kovid simán eltarthat hetekig - és rettenetes fáradtságot okoz!
Az érték megnyugtató hidd el, nincs akkora gond akkor. :)
Nekem sokat segített a kerti és spanyol kakukkfű forrázat. DM-ből szoktam venni, 1000 Ft sincs. 2 x 1 bögrével ittam. Nem ízlik nekem, de pl. a lányom meg imádja az ízét.
Röntgen nem volt :( de én mindenképpen akarok majd menni, mert tényleg az lenne a legmegnyugtatóbb.
98 körül van a véroxigénszintem, 96 alá még nem ment.
Egyébként csak hallgatott az orvos, vagy elküldött Rtg-re is?
Ha jó diagnoszta az orvosod, nyugodj meg!
A legmegnyugtatóbb egyébként a röntgen.
Véroxigén mérővel is figyelheted a tüdőd állapotát, 92 alá ne engedd, hogy menjen, azzal fordulj orvoshoz már.
Amikor tüdőgyulladásom lett 94 volt a saturációm. Amikor meggyógyultam 99 lett.
Köszönöm a válaszokat és a tanácsokat, megfogadom.
Megnyugtató, hogy nem csak nekem tart ilyen sokáig. Vagy ezek szerint ez nem is olyan sok idő még.
Igyál gyömbér teát,,mézzel.
Jó melegen.
Jobbulást.🍯🍵🍋
Nekem ennél sokkal tovább szokott tartani, hetekig. Idő kell, amíg hat a gyógyszer.
Jobbulást és türelmet!
Még ennél is?! Már teljesen begolyóztam, hogy valami komoly baj van mögötte.
Köszönöm a jókivánságokat, Enissa 🥰
Még tovább is tarthat.
Gyógyulj meg gyorsan!
2 hete beteg vagyok, egy hete amtibiotikumot szedek. Lázam már nincs, de még mindig köhögök, és ha mély kevegőt veszek, még mindig szörcsög, hörgő hangot ad a tüdőm. Êjszaka felébredek, hogy nem kapok levegőt. Ma voltam a háziorvosnál, mert csak minimálisat javultak a tüneteim. Kiderült, hogy a bal oldalról most már a másik oldalra is átvándorolt a gyulladás.
Normális ez? Antibiotikum mellett nem inkább csökkennie kellene a gyulladásnak? Volt már valaki hasonló helyzetben?