Tüdőgyulladás vagy csak megfázás? (beszélgetés)
Elfogadás, kávé, mosoly, algo, süt a nap ... :)
Köhögésre kiváló az ACC200, nekem két nap alatt elmúlt, ami addig hetekig sem.
Lehet!
Én utoljára 3 éve szedtem antibiotikumot (sumetrolim), attól nem volt gondom, előtte pedig sok-sok éve 1993-ban:)
A tüdőgyulladást a röntgen kimutatta volna. Ugyanez volt velem két-három hete, zörgés, sípolás a röntgen nem igazolt tüdőgyuszit. Ez így hörghurut.
Ha a hurut sárga vagy zöld, akkor bakteriális.
Persze, nem kell lázasnak lenni, de akkor sem ilyenek a tünetek.
Nekem 2x volt tüdőgyulladásom. Az elsőnél lázas voltam, a másodiknál nem, csak fájt a hátam és a mellkasom, illetve a köhögésem olyan mélyről jövő volt és nem hurutos.
Én sosem szedek antibiotikumot, mert nagyon rosszul vagyok tőle, azaz már csak akkor, ha nagyok kell. Egyedül a sumetrolimtól nincs bajom, de az meg kevés dologra jó, illetve lassabban hat a mostaniaknál.
A fiam 27 éves, semmi baja nincs, de ha bármilyen antibiotikumot szed, akár dalacint vagy aquamentint, minden baja van. Igaz, neki segít a probiotikum. Nem normaflort szed, hanem komolyabbat.
A megfázás legtöbb esetben orrnyálkahártya gyulladással indul majd, ahogy a szmötyi megy lefelé megfertőzi lejjebb a szerveket, így a tüdőt is.
Neked nem hinném, hogy tüdőgyulladásod lenne, de ha mégis az lesz, akkor kell az antibiotikum.
Igen igazad lehet...vagyis azt a hulye hangot akkor hallom amikor èpp kohogom fel a valadekot...pedig hallottam olyan verziot is akik szerint nem kell lazasnak lenned tudogyulladasnal, meg hogy ha most nincs es nem szeded be a bogyot akkor majd lesz... hatfajasom talan ma van picit eddig nem ereztem
.tudom persze hogy masnal is van hasmenes de nekem ultra extra szar a hasam, tenyleg sok ido volt mire ugy ahogy rendejott ( laktoz gluten minden volt egybe ....ismerek amugy sok olyat aki a dalacint szedte es soha semmilyen baja se hasmenes semmi nem volt !!! Es pro bogyot sem szedett...hat ok szerencsesek....de mindenesetre koszi a valaszt !!!! ;-)))
Az antibiotikumtól mindenkinek ilyen problémái vannak, nem csak a chron betegeknek.
A probiotikum enyhíti.
Mivel az antibiotikum az összes sejtre hat, ezért van az, hogy egy ilyen kezelés után nőgyógyászati problémák is jelentkeznek, ami nem gomba (az mástól van).
Ha a rtg negatív, akkor nincs tüdő gyulladásod. Tüdőgyulladásnál nem sípolást hall az orvos, hanem teljesen mást, és olyan nincs, hogy a rtg nem mutatja ki. Azaz ne az orvos hallására adj.
A megfázások után a köhögés hosszú ideig megmaradhat. Nekem pl. nem csak a köhögés, hanem a megfázás is már 21-e óta tart. Igaz, én nem mentem dokihoz és nem szedek gyógyszert.
A sípolást, amit hall a hörgők adják ki, ez hörghurut gyulladás esetén is hallható.
A "sípolás" nem (csak) a tüdőgyulladás miatt lehet.
Én és a legnagyobb fiam asztmások vagyunk.
Sípolás kisebb megfázásoknál is előfordulnak. Háziorvos írhat fel hörgőtágítót tabletta vagy "pipa" formájában is. Utóbbi pl. a ventolin. Ez segít a köhögési rohamoknál és a sípolásnál is.
Jobbulást!
ennyit tudok csak.
nem tudok tanácsot adni, mert én beszedném az antibigyót. de szerencsére a rtg. negatív.
van olyan családtagom, aki 6 hétig köhögött minden más tünet nélkül.
szedjél vitaminokat.
sziasztok,mártöbb mint egy hete köhögök, beszedtem 2 üveg hurutoldót, ami segített is, felszakadt de még nem az igazi..láz stb nincs, az elejen talan 37 ,4 de tobább nem ment... haziorvos azt mondta hall valamit ( azt a sipolo hangot énis szoktam ) és szerinte lehet akár tüdőgyulladás... elmentem rtg re , de az negativ... antibiotikumot nem szivesen szedek be, nagyon nem,sajnos bélgyulladásom van amit fél év alatt sikerült helyre raknom , illetve nögyógyászatilag is,mire minden ok lett, ha beszedem megint fél év tortúra. nem mondta zhogy szedjem be, csak ha rosszabbodna. én azóta sem vagyok lázas, de a köhögés megvan, most a landzsas utifüvet iszom.
tudom itt senki nem orvos,és ha ugy van visszamegyek a heten , csak kiváncsi voltam, ha valakinek volt már ilyen mibe lehet jobban hinni ? a rtg ami negativ vagy hogy ő hall valamit...der láz stb nélkül.. köszönöm a válaszokat !!!
További ajánlott fórumok:
- Tényleg igaz, hogy ha a gyereknek megfázás ideje alatt is adjuk tovább a multivitamin tablettát, hogy csak a bacikat erősítjük vele?
- Szülő otthon tarthatja a gyerkőcöt, megfázás esetén? (..vagy kérik az oviba az orvosi igazolást)
- Csak én nem bírok nyitott ablaknál aludni? Úgy érzem magam, mintha nem aludtam volna, testem fáradt és megfázás szerű állapot.
- Tüdőbetegség, megfázás vagy Covid?
- Volt valakinek felnőttkorban tüdőgyulladása?
- Bronchopneumonia, avagy hörgi tüdőgyulladása volt már valakinek?