Tudod pontosan mit jelent az ökofeminizmus? (tudásbázis)
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!:)
Milyen egyetem? Meg fogtok lepődni!:)
ELTE- óvodapedagógus szak :)
Filozófia órára kell előadást tartanom a természet legyőzéséről egy könyv alapján, ami az ökofeminizmust is említi, csak épp nem fejti ki. De már azért okosabb vagyok, köszi még egyszer!
Ökofeminizmus: ahelyet, hogy a nők elférfiasodását forszíroznánk, próbáljuk a nőket nőiességük teljes megélésére biztatni, a társadalom nőiesítését elősegítve (női értékek, viselkedésminták elfogadottságának növelése, előtérbe helyezése). Ne a férfi legyen a minta, azaz, legalább annyira legyen a nő példakép, mint a férfi. A múltban a feminizmus legnagyobb elmélet gyártói leszbikusok voltak, ezért olyan jegyeket is magán visel a mozgalom, melyeknek vajmi kevés köze van a "gender equality"-hez, pl. férfigyűlölet. Ezzel ellentétben az ökofeminizmus arra sarkallja a társadalmat, hogy a nők ne akarjanak férfiak lenni - heggesztőpákával, mint a "Flashdance"-ben :-) hanem női mivoltukat éljék meg és teljesítsék ki az élet minden területén.
Természetesen nincs bajom sem a leszbikusokkal, sem a feministákkal, anno én is Women Studies-t tanultam :-) bár 'férfipárti' vagyok.
és de jó, hogy nem kell egyetemre járnom, ahol ilyen marhaságokat tanítanak! :)
Amúgy milyen egyetem ez? :)
Ez tök érdekesen hangzik! De csak így érdeklődés szintjén...
Melyik egyetemen adnak ilyen feladatot? :O
"Mély-ökológia + feminizmus = ökofeminizmus. A manapság sokat használt ökológia kifejezés két görög eredetű szóból származik. Az oikosz jelentése ház, háztartás vagy otthon, míg a logosz igét, átvitt értelemben tanítást jelent. Az ökológia tehát "háztartástan". Ám aki arra következtetne, hogy az ökofeminizmus témája a hatékony házvezetés, az igen csak melléfog."
Csillag Gábor: Ökofeminizmus - avagy a természet és a nő kizsákmányolásának közös gyökerei.
Sziasztok!
Van egy egyetemi feladatom, amihez meg kéne fejtenem ezt a kifejezést.
Aki tudja pontosan, mi is ez, segítsen lécci!
További ajánlott fórumok:
- Mit jelent pontosan az MLM munka?
- Németül (jól) tudók! A "Streicheleinheiten" szó mit jelent pontosan?
- Mit jelent az pontosan, hogy a vízszolgáltató korlátozza a vízfogyasztást?
- Fizetési határidő a banknál - pontosan mit jelent?
- START Plusz kártya kedvezmény mértéke, pontosan mit jelent?
- Mit jelent pontosan birósági eljárás utolsó felszólitás.150000FT Kellene befizetnem 8 napon belül de nem tudom .