Tudnátok ajánlani pattanásos bőrre krémet, amivel lehet kezelni? (tudásbázis)
Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat:)
Fogok próbálkozni,és az egyik tuti be fog jönni:)
És annyi tippet adtatok,hogy van is miből választani.
Bármilyen mezei bőrgyógyász és kozmetikus ezt mondja.
Az a helyzet, h az okot kell megszüntetni és nem eltakarni. Tisztítani kell és megfelelő termékekkel kenni, valamint a napfény. Egyébként az alapozó napfény hatására szinte belesül a bőrbe, úgyhogy nyáron külön "haszon".
Herbline problémás bőrre való termékei segitettek igy 24 éves koromra:)Már azt hittem soha nem lesz szép arcom,csak terhesség alatt javult a helyzet valamennyire,utána maradt minden mind előtte.....Egyedüli termékcsalád amitől babapopsi bőröm lett,pedig rossz visszagondolni hogy mennyit kinlódtam én a pattanásokkal.....Bőrgyógysznál is voltam,és a kenőcstől amit adott,a pattanások mellett kipirosodott az egész fejem....
Szerintem minden bioboltban lehet kapni Herbline termékeket,és nem is olyan drága(kb 1000-2000 között mozog).Nekem használt,szerintem egy próbát megér!
Én tegnap voltam kozmetikusnál(utoljára kb fél éve voltam)és megvolt lepődve hogy milyen szép lett az arcom:)
(én bőrradirt,pakolást,és az arckrémet használtam/használok problémás bőrre.Először kis 8g-os kiszerelésben vettem,s miután láttam a javulást,rendeltem nagyot mindenből.)
Én maybellinet használok,ilyen hab alapút,nagyon jó,nagyon szeretem.
Tény,hogy minden nap használom....
Igen tudom,de évek óta használom,és nem volt probléma,eddig....
És sajnos alapozó függő vagyok:)
Az alapozó eltömíti a pórusokat.
A pórus tulajdonképpen a faggyú kimeneti útja. Ez a mitesszer. Ha felülfertőződik, abból alakul ki a pattanás.
Húúú köszönöm a sok ötletet,akkor elkezdek kísérletezni.
Olyat kérdeznék még,hogy kb. egy éve van ez nálam,és kb. egy éve iszom az almaecetet.
A fogyás az oké,az létre is jött,de megfordult a fejemben az összefüggés.Lehetséges vajon?
Vagy még az alapozó,bár nagyon jó minőségű alapozót használok,és régóta,szóval valahogy azt nem hinném,hogy attól,de már erre is gondoltam.
A fogkrémmel vigyázni kell, mert volt, hogy én is kentem az arcomra, és iszonyatosan nézett ki utána... teljesen lehámlott a bőröm tőle :(
Egyébként ami nekem bevált az a Himalaya termékek, ezt DM-ben lehet beszerezni.
Ez mellett én még gyógyszertári krémet is használok: Zynerit a neve. Kicsit szárítja a bőrömet, de legalább a csúnya kis ragyák eltűntek.
Alkoholmentes arcápoló tonik, fertőtleníti a gyulladt bőrt, szabályozza a bőr faggyútermelését, enyhíti a bőrirritációt.
Levendulát, rózsavizet, aloe vera gélt, kakukkfű kivonatot, panthenolt tartalmaz. Nincs benne semmi szintetikus.
Csak megtisztítod a bőrödet, vattakoronggal
áttörlöd, hagyod megszáradni, nem kell lemosni.
Másik a Himalájai sószappan. Ez is nagyon jó!
Mivel a pattanásnak belső okai vannak, a külső tüneteket csak finoman lehet kezelni.
Minél több vitamin zöldség/gyümölcs, és minél kevesebb vegyszer.
További ajánlott fórumok:
- Milyen krémet használjak a pattanások eltűntetésére?
- La roche posay effaclar vagy Vichy jobb krémet ajánlotok pattanásokra?
- Arckrémet hogyan lehetne tesztelni, hogy nem okoz-e pattanásokat?
- Gyulladt pattanásos bőrt milyen gyakran és meddig kell borogatással kezelni?
- Mivel érdemes kezelni a nagyon mitesszeres, pattanásos bőrt?
- Szeretnék tanácsokat kérni, hogy milyen krémet használjak a combomra benől a szőr, és pattanásos?!