Tudja valaki pontosan mit csinál egy szociális gondozó? segítsetek (tudásbázis)
Hááát nem akarom elkiabálni, de nekem tegnap szólt egy ismrősöm, itt Kanizsán, hogy ahol Ő dolgozik, egy Hőtechnikai cég, hétfőtől lesz felvétel betanított munkára, aminek nagyon örülök, és el is vállalom, csak még nem tudom, milyen tesztet kell írni kedden...
És még meg sem hirdették, a munkaügyi központnak is csak hétfőn adják le felvételre való felhívást...
Ha összejön, annak nagyon fogok örülni, mert kb. 8 hónapos munka lesz, utánna meg akármi lehet még...
Ha nincs meg hozzá a megfelelő végzettséged ( minimum szociális ápoló és gondozó OKJ-s képzés) kizártnak tartom, hogy fürdetni kellene az időseket. Leglaább is mi ezt nem engedhettük meg, mert ha valami balul üt ki akkor a felelőség a Cssk-é, arra meg kinek van szüksége. Inkább beszélgetés, gyógyszerkiváltás, ebédhordás, kísérgetés leszz a feladatod.
Ha tisztán akarsz látni, akkor hívd fel a Cssk-t és kérdezd meg tőlük, hogy mi lesz a feladatod.
Ugyanazt csinálja szinte mint egy ápolónó, csak nem szúrhat(na)!
Én ápolónőként dolgoztam szülés előtt, semmi nincs abban, ha valakinek segítesz fürödni! (hidd el, hogy "ott" nem kell nyúlkálni) Vannak olyan szemérmesek, hogy arra nem kérnek. Ettől ne félj!
akkor?? Szükséged van a pénzre, vagy nem?? Én ott voltam gyakszin, szociális ügyintézői végzettségem van, bár a változásokkal nagyon nem vagyok tisztában, de ha ez bekövetkezik, akkor kb. 2 évig nem leszel jogosult a segélyekre, mert két évre kizárnak a szociális segélyekből...
Nézd...ha lenne, én még takaítani iselmennék, de jelenleg még takarítgói állás sincs Kanizsán...
A munka nem szégyen, de visszautasítani egy ilyen lehtőséget, számomra luxus lenne, de Neked kell eldöntened, és számolnod a következményekkel...
Albérletben laksz?? Akkor fogadd el, mert lehet, hogy több esélyt nem kapsz...
Régn, amikor a MÁV-nál dolgoztam, a Déli BAlatonparton, akkor dolgoztam egy Mátészalkai Hölggyel, de aztán felment a Nyugatiba egy idő után, azt hiszem, Pongráczné Jutka, de azóta nem hallottam róla semmit...
Nagyon aranyos volt, jó volt Vele dolgozni...
Én még ennek is örülnék...
Itt Kanizsán még az irodai közmunkára várók közt is válogatás van, és még oda sem lehet bejutni...
Egy kisebb településen azért inkább adnak közmunkát, mint szoc.segélyt...
Én is irodai munkát szeretnék, de nem az a világ van...
Mint írftam, úgy tekints a munkára, hogy nem csak egy munka, hanem:
"A" MUNKA
Hááát azt nemt udom, én csak msot szeretnék bekerülni a szoc.gondozó tanfolyamra, mert annak van kereslete...
De bármilyen munka, nem olyan világot élünk, ahol válogatni lehetne...
Próbáld úgy felfogni, hogy "A" MUNKA...
További ajánlott fórumok:
- Szociális gondozó és ápoló tanfolyamra jelentkeztem, valaki tudna segíteni aki már túl van ezen?
- A szociális szolgálatók csak a gondozottakat ellenőrzik vagy a családtagjaikat is?
- Szociális gondozó és ápoló tanfolyam felvételi
- Jelentkeztem egy állásra, mint szociális gondozó...
- Szociális Gondozó és Ápoló vagyok segíthetek?
- Szociális gondozó ás ápoló OKJ tanfolyam - Ajánljatok sulit pls!