Tudja valaki mi az a hócipő? (tudásbázis)
Gumicsizma féle , amit egy másik cipőre húztak, hogy az ne ázzon át a hóban.
A férfiaknak kalucsnijuk volt, ezt esőben hordták .
A nagypapinak még volt ilyen.
Tényleg:) kinek mivel lenne tele a hócipője????
Hát ha lenne most teli lenne... akkora hó van itt mint egy hónapja.
Igen !! Nekem volt ovis koromban!! Nehezen emlékszem rá vissza, mert azóta nem láttam.
Így igaz!!! Nekem is volt! :) Nem volt csizmánk, télen is bőrcipőben jártunk, és a hócipő azt a célt szolgálta, hogy ez ne ázzon át a hóban-sárban. Szerintem szuper találmány volt, a férjemé még mindig megvan, a gyerekeim betegre röhögik rajta magukat. :)))
Ami már csurig van, és a kedvenc újságom! :)
A hetvenes évek elején még tuti volt ..... :o)))
Mivel régen igazi bôrbôl készültek a cipôk, esô, hó idején ezt a gumiból készült lábbelit vették fel a másik lábbeli tetejére, amit mindig az ajtó elôtt vetettek le. Abban az idôben egy cipô hosszú éveken át szolgálta a viselôjét. A csizma pedig szinte egy életen át "csizma" volt. Gyakran még a fiúgyermekek örökölték apjuk, nagyapjuk téli lábbelijét.
Katonakoromban (70-es évek elején) télen a nagy minuszokban több órát álltunk a hidegben, ekkor a bakancsra ráhúztunk egy úgynevezett halina csizmát.
Hóban-jégben-nagy hidegben jó szolgálatot tett.
Erre lehet mondani, hogy hócipő.
bizony. de szép emlékeket ébresztett. :-)
imádtam gyerek lenni! :-)
A hótaposó egész más mint amit ma értenek alatta
[link]
Nekem is volt ilyen!!(De eltelt az idő!!)
Talán azért nem hordtál mert még fiatal vagy!
Mostanában láttam mintás gumicsizmákat,ahhoz hasonló gumiból volt!
Igen, bizony, az 50-60-as években volt "divatos",
azután pedig jött a bundacipő :)
A férfi változat volt a kalucsni..:))
Már akkor nem volt!:) 50-60-as évek.Egyébként még a férfi változatát lehet kapni,a múltkor a vaterán akadtam rá.
szerintem, akkor már nem volt. és a 60-as években voltam gyerek, akkor mindenkinek olyan volt. úgy emlékszem, szerettem. a 71 nekem nem a születési dátumom. :-)
Mert szerintem sokkal régebbi. :)
Kapásból a sárcipő jutott eszembe, hogy hasonló megfontolásból kell a hócipő is, megfelelő időjárási körülmények esetén. :) arról valami könyvben olvastam régebben.
Vagy a kettő ugyanaz lenne?
Talán azért, mert még túl fiatal vagy:-DDD
És akár kis sarokkal ellátott női cipőre is húzták, nem feltétlen hóba, mert a nyári-őszi esős időben is hasznát vette az ember. Felvette a szép pipellőre, és az irodában száraz lábbal vetette magát a munka tengerébe.
HÁT ÉN ILYET MIÉRT NEM HORDTAM:((((, CSAK HÓTAPOSÓM VOLT, MEG RENDES CSIZMÁM... PEDIG 70ES VAGYOK
gyerekkoromban a rendes cipő fölé lehetett fölvenni, fehér gumiféle anyagból volt. oldalt két patentszerűséggel lehetett összefogni a cípőn, hogy tartson. pont egyik nap jutott eszembe. érdekes. :-)
Egy Árvai Magdolna karcolatot olvastam, ő írta hogy felhúzták a magas szárú cipőre a fehér hócipőt...Rájöttem fogalmam sincs mi az a hócipő, eszik vagy isszák?Azt sejtem hogy a lábbeli védelme volt a szerepe , de miből volt...
Tudja valaki mi az a hócipő?
További ajánlott fórumok: