Tele van a hócipő ezzel a ne durrogtass dumával. Aki este 6... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Mit tudtok ilyenkor a lovakkal tenni? Hogy lehet nyugtatni őket?
Félek a lovaktól, annak ellenére, a lányom sportszerűen lovagolt, míg egy lovasbalesete nem lett, és muszáj volt feladni neki. A félelmeim próbáltam nem kivetíteni a gyerekeimre.
A cicám egy közeli durranásnál kapta fel a fejét, de szunyókált tovább.
Az egyik cicc nálunk is befoscsizott, pedig eddig nem volt ijedős. Az ágyamat alatt töltötte az éjszakát, még hozzám se mert feljönni.
A lovak egy része is tombolt a tanyán, egy megijedt és átragadt a többire, ha nem boxban lettek volna a fene tudja meddig futnak, de még boxban is veszélyesek magukra, simán összeverik magukat a vergődésben.
Az új komondorra viszont büszkék vagyunk, a házában töltötte a durrogást, lehet csak aludt, de lehet reszketett, viszont reggel nem volt viseletes. Húgom a lovakkal volt, nem ért rá rá is figyelni.
A városban nálunk is tele vannak a közösségi oldalak - állítólag, én nem vagyok fent - elmenekült/elveszett kutyákkal, macskákkal.
Szerintem, hangsúlyozom szerintem, ki lehetne jelölni helyeket, hogy ettől - eddig itt és itt lehet tűzijátékozni. Nem random bárhol.
Így is lenne akiket zavarna, állatok akik "összetojják magukat" de minimalizálni lehetne a rettegők számát.
Ez a lényeg:
"csak kellene cseppnyi empátia egymás felé"
Sehol fel sem vetettem, hogy ne legyen hangoskodás, gondolom a mohácsi busójárás is borzolja az idegeit az ott élőknek, vagy a Mátrában a motorosok, akik szándékosan bőgetik a motorjaikat.
Amikor a Harley-Davidson találkozó volt Budapesten, 1 hónapig volt ideges a kutya, nem akart lemenni az utcára.
Vannak dolgok, amit nem lehet elkerülni, csak kellene cseppnyi empátia egymás felé.
Nem zavarja, ha közvetlen dübörög mellette a villamos, dudálnak stb.
Viszont a szirénát nem szokta meg, ha elmegy mellettünk egy ilyen jármú, felemeli a fejét, és vonyít. Teszi addig, amíg hallja.
És teljesen mindegy gyalogosan, vagy a kocsiban hallja.
Ez igaz, nem lehet minden renitens ember mögött rendőr. Akinek az állata a szenvedő ilyenkor, biztosan azt szeretné, ha teljes tilalom lenne, de a demokrácia jegyében óriási lenne a felháborodás azok részéről, akik így szeretnek szórakozni.
Azt hiszem, nincs megoldás.
Annyi rendőr szerintem nincs, ha külföldről, vidékről jön valaki az meg lehet nem is tudja.
Sajnos már éjfél előtt is osztottak meg fotókat, hogy itt-ott rémült kutya rohant, "aranyos" fotó is felkerült. A hátsóülésre kucorodott fel, kabát volt rajta és póráz, ráadásul automata, nagyon megijedhetett, valószínű kitépte magát a gazdi kezéből.
"Segitsetek lecci!! 8E buszon egy Dobermann felrohant a buszra az Astorian , nagyon fel , egy ur meg tudta fogni es visszaviszi oda. Segitsetek megtalalni a gazdajat! Az ur telefonszamat privatban elkuldom ha valaki tudja kie a kutyus!!!"
De állatmentők találtak, már elpusztult állatot is, annak is a nyakában kendő is volt.
Sok kutyus riadt meg, hajnal kettőig beszélgettem, közben pörgettem az állatos oldalakat.
Unokatestvérem a cicájukról tett fel fotót, ahogy kidülledt szemekkel nyávogott.
Pedig arra is vigyáztak.
Sajnos sok állatka retteg ilyenkor.
Sajnos nem úsztuk meg.
Tűzijátékoztak, olyan 2 percig a közelben, hangos volt és fényes.
Nekem még tetszett is volna, de a kutya attól fogva reszketett, ilyenkor furcsán veszi a levegőt is, éjfélkor néhány petárdát is eldobtak, hiába volt az ölemben, nyugtattam masszíroztam reszketett.
Már jól van, alszik. Éjszaka nem aludt. Félt, figyelt minden neszre.
Van, amelyik megdöglik, igen, hogy a te szavaddal éljek. Vagy egy kint élő kutya, elszökik, nem találják meg soha, legyengül, elpusztul. Hány ilyen hallani.
Amúgy igen, emberekre is veszélyes. Ezért sem szeretem. Sokan még bíztatják is a gyerekeiket hogy perárdázzanak meg tűzijátékozzanak, aztán csodálkoznak ha elsejét a balesetin kezdik.
Gondolom, később is csend volt, mert arrafele a kerületetekben betiltottak mindenféle "tüzes" dolgot. Így a kis kutyusodnak se kellett félni.
Mifelénk is csendes volt az éjszaka. Még éjfél előtt volt néhány kis tüzijáték, de messzebb, csak a hangja hallatszott, a fénye nem is látszott. Egyetelen egy volt, amit a házunk előtt egy kisgyerekes család csinált. Nagyon rövid ideig tartott egy kis mini tüzijáték.
Nem csak benti háziállatok vannak ám! A ház körül pl sok helyen vannak tyúkok, nyulak, kecskék, tehenek, lovak, akiket nem tudsz beülteni a tv elé és bizony halálra vannak rémülve. Illetve a vadállatok is félnek, de gondold, hogy nem rémülnek halálra a zajtól.
Akiben ennyi empátia nincs, hogy ezt megértse azzal nagy bajok vannak.
"megdöglenek"😡
Elpusztulnak esetleg.
Megdögleni az arra "érdemes" humán egyedek szoktak.