Tudja valaki itt közületek, hogy kamatengedmény után miért kell adózni? (tudásbázis)
404: Not Found
Sorry, but the content you requested could not be found
URI:/ado-2012/egeszsegugyi-hozzajarul%20as-2012-eho-2012.html
Már megint képzavarban vagy.
A NAV-hoz csak bevallod az adót, de befizetni már az Államkincstárba kell.
Bírságot, igen, azt a NAV szabja ki, de minden esetben törvény szerint, amit már megint nem ő talált ki, hanem a törvényalkotók.
De! A NAV-tól kérhetsz méltányosságból fizetési kedvezményt is a kötelezettségeidre, úgy mint pl. halasztás, csökkentés, részletfizetés, és ezek kombinációi.
Ebbe már nem merülök bele, de szerintem igen
A jövedelmi rész összeadva és 16% , az eho-t pontosan nem tudom hogy kell fizetni, nyilván azt is az összes jöv.után
Megoldotam pár adózást, de nem vagyok szakértője
Bocsi! Csak felháborító! Mit csinálnak ha nem vallom be? Vagyonszerzésnek minősül az,hogy 6éve fizetjük a kocsit és a felvett összeg majdnem 3szorosát fizetjük vissza? Elvileg a borravalót is be kell vallani.
De miért kell eho-t hogy jön ide? Nem értem,majd a végén kiderül,hogy amit kapunk kamatengedmény az nem is lesz engedmény,csak éppen nem a banknak hanem az államnak kell kifizetni?
Hm, nem rossz érvelés,
de ne aggy ötleteket a főelvtársaknak
:)
Ha szőrszálat akarsz hasogatni, hasogass
Nem az országygűlés szedi az adót és nem az bírságol
Az adózásrol meg ne velem vitázz, mert azt irtam.
Nem vagyok benne érintett, de a hoxa linkben ott egy másik link, olvasd el
Miért?
Mert a NAV aszongya és egyéb jövedelemnek minősül.
Lakáskiadásnál is kell eü. hozzájárulást fizetni, pedig a tulajnak van munkahelye
Tévedésben vagy! Nem a NAV mondja, hanem a kedves törvényalkotók, azaz az Országgyűlés!
Egyébként megkereshetem, ha akarjátok, de jól emlékszem, hogy tanultuk a fősuliban, hogy az elengedett követelés (=adósság) igenis bevételnek számít, tehát adózni kell utána.
Akkor is gazdagodtál, mondja a NAV :(
És úgy tűnik EHO-t , egészségügyi hozzájárulás, is kell fizetni utána
jaj nem akartalak megbántani, nem kell leszedni a fejem :D
és tudom hogy műszaki cikkre/házra való hitel felvétel nem 1
nem tudtuk hogy mennyi lesz aszem a törlesztő részlet, na mind1 régen volt már, igaz rizikos volt felvenni de sikerült kifizetni azóta sem kerestek :D
elhajtanám őket :D
Árfolyamnyereség???? Ezt kifejtenéd?
Ne vicceljenek már 150 ft volt a frank mikor felvettük a hitelt,most meg 240.
jó kérdés, és nem megbántani akarlak de ha nem is kell fizetned semmilyen kamatot akkor is ki fizetetik veled
mikor vettem 1 videó kamerát részletre, ( igaz anyu nevére mert akkor még melozott bár nem keresett sokat) ki jött a sok csekk, anyu meg ilyedt a sok csekktől és közölték vele a boltban hogy eloszlik a kamat, 3 évig fizettük aszem olyan 6 ezer ft-os részletekben szal nem volt olyan húzos, de a 99.990 ft-os árból lett a duplája az az 200 ezer ft :(
de ez már lement, Budapesti Bank engedte meg,
szal nem megbántásképp mondom de 1 : minek mentél bele ? 2. ahány bak annyiféle kamat spekuláció stb, nekem nem is adnak hitelt talán-talán nem is baj, bár nekem is jó lenne a sok lové
2 féle ember létezik :
1 : aki tele adósággal, és viszi bank a házát
2 : nincs adóssága, de a saját háza rá dől
én a 2. lehetőségben vagyok és te ? szavazz :D
28.§-ra hivatkozik a bank. De itt nincs ilyen,hogyha a bank elengedi a kamatot,akkor az egyéb jövedelem.
További ajánlott fórumok:
- Honfoglalón játszik valaki közületek?
- Van itt közületek olyan aki alma alkatú?
- Használt már közületek valaki Öko-mosógolyót? Mik a tapasztalataitok?
- Dolgozott már közületek valaki kínai étteremben?Igaz, hogy koszosak és köpködnek?
- Tudja valaki közületek, hogy okoz-e bármi problémát, ha valaki a sima akácfa magját megeszi?
- Volt már valaki a Comói tónál Közületek? El tudja valaki mondani, hogy a legegyszerűbb eljutni? Van reptér arrafelé, vagy csak autós progi?