Tudja valaki honnan szerezhetnék szabásmintákat? (tudásbázis kérdés)
Üdvözöllek kedves oopium,
még nincs két perce, hogy regisztráltam az oldalon, s nagy-nagy öröm ért, amikor megláttam a hozzászolásodat... Irigyellek, hogy olyat csinálsz, amit tudsz is csinálni, én elig egy hete határoztam el, hogy szeretnék megtanulni arrni úgy, hogy IGENIS KÉPES VAGYOK SZABÁSMINTÁT ANYAGRA ÁTTENNI... Tudnál nekem 52-54-től felfelé segíteni? A szoknyától a blúzon olyan dolgokig mint egy állónyakú, vagy még merészebb leszek: egy tiroli, akár egy drindl... Borzasztó nagy segítség lenne... ? :o)))
>szia!
>igaz régen jártam arrafelé,de volt egy burda bolt
>a József krt elején a Corvin oldalán
>ott lehetett burda ujságokat kapni
>hogy él e még??-passz
>üdv judio
Bocsi!
El voltam kicsit havazva. Aktuális még a dolog?
No, úgy látom Vicát nem igazán érdekli a dolog. :)
Azt javaslom beszéljük meg levélben, hogyan tovább.
Szia,
nagyon szívesen oda adnám, de mivel előbb Vicának ajánlottam fel, megvárom a válaszát, így fair. :)
De osztozkodhattok is. Ha mindkettőtöknek kellenek, egyezzetek meg. :)
Nekem mindegy kinek adom, mert tényleg nem kellenek.
Aha, kezdem érteni. :) Szerintem, nehéz lesz olyan kész snittet találnod, ami az ízlésednek is megfelel, és ami pont jó az alakodra, ha csak nem rendelkezel konfekciós méretekkel. Ha pedig újat csináltatsz valakivel (a varrónőd nem tud újat csinálni?), az gondolom + pénzbe kerül.
Nekem vannak régi Burdáim, amiket épp eldobni készültem, nincs rájuk szükségem több, mint 10 éve, mert a szalmai tudásom kinőtte azokat. Elég sok van, kicsit porosak, kikezdte őket az idő, de ha tudod használni, szívesen oda adom. De mondom, ezek régiek, de attól még lehet találnál bennük klasszikus fazont, mint pl. kosztüm, vagy estélyi.
Nem tudok varrni, mindenképpen varratni szeretnék, csak a varrónőnek akit személyesen is ismerek nincsenek modern mintái, ezért gongoltam arra, hogy ha találok megfelelőt elviszem én. Ezért kellene szabásminta. A másik varrónő olyan lusta, hogy jövőre se készülne el a ruhám, de neki vannak Burdái - csak nem adja oda őket.
Minig ilyen faramuci helyzetbe keveredem. :-)))
Kizárólag szabásmintára van szükséged?
Csak azért kérdem, mert ha már varrónőnél vagy, akitől szabásmintát kérsz, akkor egyúttal meg is varrathatod vele, nem? Vagy Te szeretnéd megvarrni?
Modellező vagyok, szabásmintákat csinálok napi 8 órában, ez a szakmám, de nem igazán világos, hogy mit hogyan is szeretnél, mert a szabásminta és a megvarrás egybeköthető.
Inkább a netről szeretne szabásmintákat.
Én nem tudk ilyen helyet, de ha találna is, nem tudom hogy oldaná meg a dolgot, mert legfeljebb kinyomtatni lehetne A4-esre.
Minden esetre, ha van ilyen hely, írjátok már ki ide, érdekelne. Köszi.
Szia!!
Szakmám szerint én ruhaipari-technikus vagyok.
A suli ahol tanultam vállal hasonló munkákat (szab.minta készítés, modellezés, varrás,stb.)
Ha érdekel írj, priviben elküldöm a címet, tel.számot stb.
Tudom ajánlani, nagyon jó szakmai háttere van, sok divatbemutatót tartanak ill. felkérik a tanárokat mindenféle stílusú ruhák elkészítésére.
Üdv.,
Anita
Szia!
A neten találhatsz szabásminta készítő cégeket, de ha bemész a könyvtárba, átböngészheted a Burdákat, amiben esetleg találhatsz megfelelő szabásmintát és més fizetned sem kell érte. :)
További ajánlott fórumok:
- Tudom, betiltották a higanyos hőmérőt, de mégis honnan szerezhetnék?
- Honnan szerezhetnék Fisher Price tanuló telefont?
- Mindenhol keresem az Elfújta az Éj című filmet, 2 részes! Honnan szerezhetném meg?
- Új házasságkötés esetén szükség van -e válási végzésre?Honnan szerezhető be?
- Honnan szerezhetnék be sablont faldíszítéshez?
- Plüssállat (kutya főleg) szabásmintát hol szerezhetek?