Tudja valaki, hogy a munkanélküli segély megállapításakor pontosan mit, milyen tényezőket vesznek alapul? (tudásbázis)
Hát körübelül... Esetleg az önkormányzatnál próbálkozhat.. Ott kaphat valamennyi segélyt, vagy közmunkát végezhet és azért valamicske fizetést... Túl sok alternatíva nincs.
Egyik nap bejött egy régi dolgozónk, aki elment passzív táppénzre. Idegi alapon írta ki az orvos. Beutalta pszihiátriára. Ott a kedves doktornő azt mondta, hogy tudna 100 megoldást mondani, mibe vágjon bele. Mondott is egyet-kettőt, de mindhez tőke kell.... Ilyen hülyeségeket mondott, hogy süssön gesztenyét az utcán, és azt árulja... Ilyen okos dolgokat könnyű tanácsolni....
Nagyon fiatal vagy még és tapasztalatlan ezen a téren (is). Ha egy kicsit körülnézel a világban, akkor láthatod, hogy most ezrével kerülnek olyanok az utcára, akik több tíz évet becsületes munkával töltöttek. Elég szomorú dolog ez. És ami számukra a legszörnyűbb, hogy most nagyon kicsi az esélyük, hogy heteken belül munkába állhassanak. Addig is kell valamiből élni. Mert tudod nekik is vannak gyerekeik, akiket etetni kell és nem adhatnak oda a szomszédnak. Nem velük van a baj. Persze, vannak akik tényleg a munkanélküli segélyre hajtanak, de most ők is nagy gondban vannak, mert nekik viszont már lejár az az idő, amikor egyáltalán kapnak valahonnan valamit. Sokmindent válltoztatni kellene a segélyezési rendszerünkön, de nem most kell szapulni a munkanélkülieket.
Kicsi vagy még! Figyelj és okosodj! Ne puffogj! Először gondolkodj!
Kedves Garmy! Nem vagyok ingyenélő, 10 éve dolgozom, a helyem biztos. Nem magam miatt kérdeztem, te szerencsétlen.... Ilyen emberek mint te nem sok szociális érzékenységgel vannak megáldva. Bár látom, hogy 21 éves vagy, az életről nem sok fogalmad lehet, ha ilyet leírsz...
Soha nem kívántam ilyesmit, de most szívből azt kívánom tapasztald meg milyen munkanélkülinek lenni, milyen kilátástalan helyzetbe kerülni...
Általánosítani NAGYON könnyű.. de tudod TE tudod Kiről mit gondolsz:)
éN ANNAK örülök, viszont, hogy TE NEM ilyen helyzetben élsz.. és kivánom, hogy NE IS juss oda!
Ahha, persze ez így szokott lenni!
Ó csak véletlenül vagyok alkoholista, mert depis vagyok, és nem találok munkát! Segélyből meg emiatt alkoholt kell vennem.
Csak önhibámon kívül fogom leszázalékoltatni magam, mert igaz hogy egészséges vagyok, de nem akarok dolgozni.
Ja, és akit most fogok szülni, örökbeadom a rokonomnak, hogy több segélyt kapjunk.
ÉS AMÚGY IS KI A FENE AKAR DOLGOZNI????
NA ÖRÜLÖK!
Mégegy ingyenélő az adónkból! Ezért érdemes dolgozni!!!
Jó Reggelt. Votál már Munkanélküli Központban?
Nekem, ott adtak egy hosszú listát, azt kellett kitöltenem
További ajánlott fórumok:
- Munkaerő-kereslet avagy munkanélküliség
- Kit hogyan visel meg a munkanélküliség?
- Voltál már munkanélküli?
- Miért van ennyi ember szociális segélyen és munkanélküli járadékon?
- Amit a munkanélküli központ megállapít napi bért, az nettó vagy bruttó?
- Pontosan mit takar a Lilith szó és hogyan lehet megállapítani a helyét?