TSMT tornával kapcsolatban, vagy más beszédmegindító tornával kapcsolatban van konkrét tanácsotok? (tudásbázis)
Nagyon örülök, ő az a későn érő gyerek, aki hirtelen behozza a lemaradását.
Tesóm lánya volt ilyen, anyámék fogyinak hitték, nem viccelek, hiába mondtam én gyógypedagógusként, hogy okos a kiscsaj...
nem tudom, esetleg olvas e valaki itt még.... azóta a gyerkőc minden külső segítség nélkül összefüggő mondatokban beszél, kb 3 hónapja.
3 év alatt csak hallásvizsgálatot végeznek, illetve neurológus megnézi,de logopédus nem.
3 éves koráig nem is vittem volna sehova. örülök,hogy bìztam Benne és kivártam ,mig a saját ütemében fejlődik, eröltetés nélkül.
üdvözlettel: L.
szerintem jobb, ha elviszed szakemberhez, leginkább logopédushoz
ne késlekedj, mert nagyobb gond ,ha túl későn jön a segítség!
a gyakolrlatokat előzetes felmérés alapján a terapeuta útmutatása szerint kell végezni
nem csak úgy, más anyukák tanácsára.
erre vigyázzatok!
mint logoédus a következőket tudom mondani:
a TSMT nem beszédindító torna, de valóban nagyon sokat segít a megkésett beszédfejlődésű gyermekenek, hiszen az idegrendszert érleli, feljeszti, stimulálja, s ennek hatása lesz az, hogy a beszéd is előbb-utóbb megindul.
Én nagyon ajánlom, kiváló módszer
szia! holnap írok szívesen konkrét feladatot is, mert kisfiam is ezt csinálja(a nagyobbik..)most 4,5éves, kb 3,5évesen kezdte. Viszont én nem hallottam hogy ez beszédre is jó...mert akkor csinálom a kicsivel is, ő ugyanis 2,5már elmúlt és alig pár szót tud:)
én úgy tudom ez másra jó, de lehet erre is? mindegy, holnap írok neked...
További ajánlott fórumok:
- Van valakinek tapasztalata a Rubint Réka féle terhestornával kapcsolatban?
- Dévényes gyógytornával kapcsolatban érdekelnek tapasztalatok
- Betegszállítással kapcsolatban szeretném tanácsotokat kérni
- Szenzoros tornával kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
- Intim tornával kapcsolatban milyen tapasztalataid vannak?
- Valaki tud tanácsot adni Scroth tornával kapcsolatban, amit otthon, egyedül végezhetek?