Trombózis? (beszélgetés)
Nem trombózisod van...izületi gyulladás...
Hozzánk is behoztak több ilyen "gyanús "esetet,persze beigazolódott hogy semmi köze e trombózishoz.
A trombózisnál,meleg duzzadt az egész láb,és fáj is,nem csak a térd.
Szia! Nekem volt trombózisom, 20 évesen. Tüdőembólia lett belőle. Fogamzásgátlótól. Így visszagondolva ill. ahogy azzal a dokival megbeszéltük, aki végre észre is vette lábfájással kezdődött. Gondoltam a nyári munkától. Aztán a karom, de annyira,hogy nem bírtam felemelni a karom. Ezek kb. 1-2 hétig tartottak. Elkezdődött a suli, aztán 1 hónap múlva arra keltem éjszaka, hogy alig kapok levegőt. Ügyelet. Tüdőgyulladásra gondoltak, pedig vért is köhögtem fel. De mivel fiatal voltam és nem volt lázam erre nem gondoltak. Ez elmúlt( a rög továbbment)suli végén ugyanez, vérköhögés és fájt a tüdőmnél. Akkor már hazautaztam és az otthoni orvos küldött is a kórházba. Vérhígítót kaptam.
Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy neked is ez lenne, csak sasjnos nem mindig szabad elhinni amit mondanak.
szerintem a trombózis első tünetei a duzzanat és a légszomj, én inkább valódi ízületi problémára gyanakodnék (szalaghúzódás, tokgyulladás, porcproblémák)
persze bármi lehet, orvos a legjobb döntés