Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tortalap tejes krémmel recept

Tortalap tejes krémmel recept

A Tortalap tejes krémmel hozzávalói:
12 deci tej

70 deka cukor

20 deka vaj

1 csomag tortalap(ostya)


Tortalap tejes krémmel

A Tortalap tejes krémmel elkészítési módja:
A tejet egy magas falu nagyobb edénybe tesszük felforrni, hozzáadjuk a cukrot. Amikor felforrt, félrehúzzuk, és lassú tűzön 1-1,5 órát főzzük állandó keverés mellet. A krém főzés közben ,lassan változtatja a színét, sötétebb lesz, mert a tejben a cukor karamellizálódik. A krémbe belekavarjuk a vajat, és a tortalapokat a recésebb oldalukon megtoljuk. Egy tepsit teszünk rá es súlyokat, hogy a lapok jól összeragadjanak. Romboid vagy hosszúkás alakura szeleteljük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tortalap tejes krémmel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook