Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tönkrement egy datolyaszilva fám, guavát ültetek a helyére fórum

Tönkrement egy datolyaszilva fám, guavát ültetek a helyére (beszélgetés)

18. libikóka (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
ma 20:03
Köszönöm szépen:)
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Libikóka)
ma 18:33
Szerintem nagy valószínűséggel lótusz. Tavasszal meg kéne metszeni. Ha a nemes kitörése óta 1 szezon telt el, akkor jövőre még nem, de az után lesz termése. Csersavas lesz. Az nem baj, enyém is az mindkettő, érlelni kell, vagy aszalni és finom.
16. libikóka (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
ma 18:19
Nem hiszem hogy kiderül.
15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Libikóka)
ma 18:06

Rejtély miért olyan drága, hisz vegyszer nélkül termeszthető, és szakértelmet se igényel a termesztése. Hazánkban már nagy ültetvényeken is termesztik.

Kapaszkodj mielőtt tovább olvasol. A guava még drágább! Most láttam árulják a termést kertészetben, 10 dkg/ 1.000ft. !!!!

Nem kell metszeni se permetezni, mondjuk -15 fok körül tövig fagy. Bár kihajt, de következő évi termés kimarad.

14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Libikóka)
ma 18:01
A lótusz alanyra igaz amit írtam. A másikat kevésbé használják, ez a virginiai alany. Ez eszembe se jutott. Ha virginiai az alanyod, akkor be kell oltani, nem fog teremni, mert kétlaki. Kell porzós és termős fa is hogy teremjen. Jó lenne tudni mi az alanyod. Vagy az a kertészet tudhatja ahonnan vetted a csemetét.
ma 17:53

Én szeretném ,, tömör gyümölcs.

Megkérik az árát.

12. libikóka (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
ma 17:51
Köszönöm 😚 jó tudni.
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Csicsi25)
ma 17:45

Fiam se szereti a datolyaszilvát, sőt a földiepren kívül semmi olyan gyümölcsöt ami itthon terem.

Neked se kell azt szeretni amit én szeretek. Lényeg hogy egyél gyümölcsöt bőségesen, olyat amilyet szeretsz.

Ez a fórum eredetileg vallomás volt. Ezért anonim.😀
ma 17:41
Felőlem bármit ültethetsz, főleg hogy fogalmam sincs, mi az a guava, datolyaszilvával meg tavaly találkoztam életemben először és remélem, utoljára. Nem nyerte el az ízlésem, maradok a hagyományos, jól ismert gyümiknél 😉
8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Teletabby)
ma 17:33
Miért nem olyat vettél mint szerettél volna?
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Libikóka)
ma 17:32
Az alany is terem, csak kicsi szeműt. nem tudom milyen fajta volt rajta a nemes. Ha az alany terem, az csersavas lesz mindenképpen, utóérlelés kell majd neki. Jobb beoltani.
6. libikóka (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
ma 17:26

Kinőtt szépen,,most akkora mint vettük.

Csak nem hiszem hogy termő lesz.

Baromi drága volt,,sajnálnám.

ma 17:22
Hát nem tudom.... Amit vettem , az nem olyan volt amit szerettem----
4. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Libikóka)
ma 17:19
Ha kitört az alanyból a nemes, az alany élhet. A nyáron hozott új hajtást? ha élet van benne, lehet újra oltani. 2-3 év és terem.
3. libikóka (válaszként erre: 2. - Fórumnyitó (anonim))
ma 17:16

Nekem🙋

Mert egy datolya szilvám volt ,az is letört az oltásnál.

Aztán kihajtott de szerintem nem lesz termő.

Úgyhogy most roppant irigy vagyok😆🤗

De a 🌽nem tőlem ment

Legyen sok guavád.

Kinek nem tetszik hogy guavát ültetek helyére, és mivel indokolja?😀
"Tönkrement egy datolyaszilva fám, guavát ültetek a helyére."

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook