Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Töltött káposztához kimossátok a káposztát? fórum

Töltött káposztához kimossátok a káposztát? (beszélgetős fórum)


1 2
41. 25800e2d09 (válaszként erre: 40. - Unom)
2014. dec. 26. 12:46
na jó, bevallom töredelmesen nem olyan lett mint amilyet akartam... amatőr hibát követtem el, de az íze remek és mindenkinek ízlett, ez a lényeg :)
40. unom (válaszként erre: 39. - 25800e2d09)
2014. dec. 26. 12:09
A tortát szívesen ellenőrizném :)
39. 25800e2d09 (válaszként erre: 37. - Unom)
2014. dec. 26. 12:06
Amit most anyu gyártott az isteni. Háztól frissen legyilkolt disznyóból van a husi, káposzta is jó, és ki lett mosva de csak kézi mosás ;) szalonna is van benne. Perfekt. Mint a lúdláb tortám ;)
38. Babi11
2014. dec. 26. 11:56
átmosom mindig
37. unom (válaszként erre: 36. - 25800e2d09)
2014. dec. 26. 11:56
Én nem mindegyiket szeretem, de anyósomé eddig a legjobb :)
36. 25800e2d09 (válaszként erre: 35. - Unom)
2014. dec. 26. 11:54
Egyik kedvenc kajám ;) de sem vallási sem politikai nézeteket nem sért ráadásul import étel (török ) így nem élvez diplomáciai mentességet sem :)
35. unom (válaszként erre: 34. - 25800e2d09)
2014. dec. 26. 10:04
A töltöttkáposzta szent, így humor szempontjából tabu :)
34. 25800e2d09 (válaszként erre: 33. - Syria)
2014. dec. 26. 10:03
Miért mi rosszat mondtam? Kimosni érted? 😀 humorérzék level békaseggealatt
33. syria (válaszként erre: 31. - 25800e2d09)
2014. dec. 24. 19:15

:(

Ha azt gondolod, hogy ezzel a hozzászólással jópofa vagy, tévedsz.

2014. dec. 23. 23:08
nemindegy, jó legyen
31. 25800e2d09 (válaszként erre: 1. - 6b71969584)
2014. dec. 23. 22:39
kímélő program, 30 fok, utána szépen teregetni, ne gyűrődjön :)
30. 2cc786c515 (válaszként erre: 1. - 6b71969584)
2014. dec. 23. 21:28

Sosem mosom át sem a leveleket, sem az apró káposztát. Piacon veszem és mivel friss savanyítás, pont úgy jó ahogy van :)


A sóval viszont módjával bánok, mert a káposzta közé füstölt cuccot is beaprítok néha, így az ízek majd keverednek és nem szükséges túl sózni sem :)


Egyébként mindig pulyka húsból készítem a töltött káposztát :)

2014. dec. 23. 20:16
Én minden esetben megpárolom a káposztát, ha savanyú, vagy ha kelkáposztábol készítem is.
28. Briell14 (válaszként erre: 1. - 6b71969584)
2014. dec. 23. 20:11

Kóstold meg! Ha nagyon sós, csak akkor mosd le. Egyébként éppen az a lényege, ha savanyú káposzta levelébe töltöd a húst... :)

És természetesen van összefüggés a káposztalevél és a töltelék között, hiszen a hús, meg a rizs átveszi az ízeket.

2014. dec. 23. 19:27
át szoktam mosni
26. kleeri
2014. dec. 23. 19:25

én mindig átmosom

meg is főztem ma, Isteni lett

25. lilibe
2014. dec. 23. 18:45
Ha nagyon savanyú, akkor igen.
24. töprengő (válaszként erre: 23. - Syria)
2014. dec. 23. 18:38
Fejes káposta korában is más az íze. Csípett is a sima káposzta naturan megkostoltam.
23. syria (válaszként erre: 1. - 6b71969584)
2014. dec. 23. 18:31
Káposztája válogatja: kóstolni kell. A piacon mindig ugyanannál az árusnál szoktam vásárolni az igazi vecsési káposztát, és még így is van eltérés. Ősi recept ide, ősi recept oda. :)
2014. dec. 23. 18:30

Nem mindig mosom át.

Szinte mindig azonos helyről veszem a piacon. Nem egyforma savanyú mégse, mert van amikor jobban lecsepeg a leve. ( ilyenkor nem mosom át ) Miután a hordóból egy jó nagy edénybe szedik át. Onnan zacsizza ki mennyit kér. Ha " rendesen savanyú leves ", akkor szoktam átmosni. ( zacsi sarkába van lé "

Egy átmosás tuti nem árt.

21. kisj (válaszként erre: 20. - Zebra25)
2014. dec. 23. 18:19
Én csak akkor mosom át, ha van értelme.
2014. dec. 23. 17:56
nyugodtan átmoshatod, én átszoktam.
19. Anyagi (válaszként erre: 1. - 6b71969584)
2014. dec. 23. 17:54

Attól függ mennyire savanyú a káposzta amit vettél!

Ha nagyon, akkor érdemes meleg vízben átmosni, savanyúságától függően akár többször is.

Kóstold meg!


Viszont ilyenkor általában nincs régi, túlsavanyodott káposzta, mert ilyenkor vesz mindenki és erre a másfél hétre időzítenek a káposztások.

18. kisj
2014. dec. 23. 17:48
Ha valaki 30 éve jól főz, akkor tuti, hogy jött mát vele szembe egy töltött káposztás probléma.
17. kisj (válaszként erre: 14. - 6b71969584)
2014. dec. 23. 17:40

Kicsi csillag!

A forró vizben nem gyengül az íz.

Max. te érzed így,mert mihelyt kihűl pont olyan sós lesz, mint amennyi só van benne..

16. Nanda (válaszként erre: 1. - 6b71969584)
2014. dec. 23. 17:39
Át szoktam mosni,de a savanyú levéből hagyok egy kicsit ha véletlenül nem lenne eléggé savanyú.
2014. dec. 23. 17:37

Ez egyéni ízlés kérdése!

Már vagy 40 éve ugyanott vásárolom a káposztát,

de kóstolás nélkül is átöblítem egy tál hideg vízben.

Én nem szeretem ha kiérződik, hogy savanyú :)

2014. dec. 23. 17:36
Köszönöm. Nem fogom átmosni csak, ha nagyon nagyon savanyú. a Forró vízben úgyis gyengül az íz. Köszi még egyszer! :)
13. kisj (válaszként erre: 10. - Kisj)
2014. dec. 23. 17:35

Ja!

Fontos 2. lépés, hogy kóstold meg a káposzta levét!!

Ha ettől eldobod a bugyidat, akkor mossad át, mert a kész kaját elviheti a Holdba.

12. Szerte Lenke (válaszként erre: 6. - 388b941089)
2014. dec. 23. 17:30
Savanyúsága miatt érdekes mód sósabbnak érezhető. 13 éves korom óta főzök,ma a 2. Adag lett kész,és igen fasza,ha ez nem elég,vegyél igénybe vmi mesterszakácst.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook