Töltött káposztához kimossátok a káposztát? (beszélgetős fórum)
:(
Ha azt gondolod, hogy ezzel a hozzászólással jópofa vagy, tévedsz.
Sosem mosom át sem a leveleket, sem az apró káposztát. Piacon veszem és mivel friss savanyítás, pont úgy jó ahogy van :)
A sóval viszont módjával bánok, mert a káposzta közé füstölt cuccot is beaprítok néha, így az ízek majd keverednek és nem szükséges túl sózni sem :)
Egyébként mindig pulyka húsból készítem a töltött káposztát :)
Kóstold meg! Ha nagyon sós, csak akkor mosd le. Egyébként éppen az a lényege, ha savanyú káposzta levelébe töltöd a húst... :)
És természetesen van összefüggés a káposztalevél és a töltelék között, hiszen a hús, meg a rizs átveszi az ízeket.
én mindig átmosom
meg is főztem ma, Isteni lett
Nem mindig mosom át.
Szinte mindig azonos helyről veszem a piacon. Nem egyforma savanyú mégse, mert van amikor jobban lecsepeg a leve. ( ilyenkor nem mosom át ) Miután a hordóból egy jó nagy edénybe szedik át. Onnan zacsizza ki mennyit kér. Ha " rendesen savanyú leves ", akkor szoktam átmosni. ( zacsi sarkába van lé "
Egy átmosás tuti nem árt.
Attól függ mennyire savanyú a káposzta amit vettél!
Ha nagyon, akkor érdemes meleg vízben átmosni, savanyúságától függően akár többször is.
Kóstold meg!
Viszont ilyenkor általában nincs régi, túlsavanyodott káposzta, mert ilyenkor vesz mindenki és erre a másfél hétre időzítenek a káposztások.
Kicsi csillag!
A forró vizben nem gyengül az íz.
Max. te érzed így,mert mihelyt kihűl pont olyan sós lesz, mint amennyi só van benne..
Ez egyéni ízlés kérdése!
Már vagy 40 éve ugyanott vásárolom a káposztát,
de kóstolás nélkül is átöblítem egy tál hideg vízben.
Én nem szeretem ha kiérződik, hogy savanyú :)
Ja!
Fontos 2. lépés, hogy kóstold meg a káposzta levét!!
Ha ettől eldobod a bugyidat, akkor mossad át, mert a kész kaját elviheti a Holdba.