Töltött gombakosárkák recept
A Töltött gombakosárkák hozzávalói:8 nagy db gomba
20 dkg franciasaláta alap
2 db tojás
4 ek tejföl
2 teáskanál mustár
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 csepp folyékony édesítőszer
15 dkg sajt
A Töltött gombakosárkák elkészítési módja:
A gombáknak megtisztítás után kitörjük a törzsét, arról is lehúzzuk/ lekaparjuk a külsejét, és a törzset tálba kockázzuk. A fejeket félretesszük, ebbe kerül a töltelék. A franciasaláta alapot megpároljuk, és lecsepegtetés után szintén a tálba öntjük. A gombatörzs és franciasaláta keverékéhez adjuk a tojást, tejfölt, mustárt és fűszereket, majd jól összekeverjük. A tölteléket belekanalazzuk a gombafejekbe, nem baj, ha púpos, nem fog kifolyni. Reszelt sajttal megszórjuk, és mehet is a sütőbe.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. márc. 28. 07:31
A töltött gombakosárkák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.