Sült gombafalatkák olaszosan recept
A Sült gombafalatkák olaszosan hozzávalói:6 nagy db gomba
2 közepes db paradicsom
20 dkg mozzarella (mini, dobozban kapható)
bazsalikom ízlés szerint
1 gerezd fokhagyma (nagy, avagy 2 kisebb)
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt)
3 ek olívaolaj
A Sült gombafalatkák olaszosan elkészítési módja:
A gomba szárait kitörjük, és lehámozzuk a kalapokat. Az olajat forrósítsuk fel egy teflon serpenyőben, és tegyük bele a gombákat, először kalapjukkal lefelé. 5-6 percig pirítsuk, majd megfordítva szintén kb. ennyi időn keresztül pirítsuk a másik felét is (zsemleszínűre). Ekkor vegyük le a serpenyőt a platniról, fordítsuk vissza a gombát, és párologtassuk ki belőle a felesleges levet. A fokhagymát pucoljuk, majd nagyon apró kockákra vágjuk. A paradicsomokat felkarikázzuk. Helyezzük el a gombákat kalapjukkal felfelé egy megfelelő méretű, lapos tűzálló tálba, sózzuk, borsozzuk. Az így előkészített gombákba osszuk el az apróra kockázott fokhagymát. Mindegyik fejbe nyomjunk be egy-egy bazsalikom levelet. Helyezzük el erre a mini-mozzarella golyókat, majd fedjük be az egészet egy-egy paradicsomkarikával. Sózzuk-borsozzuk. Rögzítsük fogpiszkálóval a megtöltött gombákat, és kb. 20 percre tegyük előmelegített sütőbe (220 fok). Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg egy kis frissen reszelt parmezánnal.
sütési hőfok: 220°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 20x20 cm
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. márc. 26. 07:11
A sült gombafalatkák olaszosan elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.