Tökfőzelék, a meleg nyárban hidegen recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
60 kcal
12 gramm
6 gramm
nagyobb zsenge tök,
vagy 1/2 kg. gyalult tök
egy evőkanál olaj
1 kiskanál piros őrölt paprika
1 kis evőkanál ecet
1 dcl. friss víz
1 csapott evőkanál liszt
friss! kapor
1 evőkanál tejföl
A Tökfőzelék, a meleg nyárban hidegen elkészítési módja:
A makaróni méretüre gyalult tököt megsózott, felforrósított olajban egyszer-kétszer megkeverve pároljuk. Vigyázzunk ne törjük össze a zsenge tököt. Mielőtt teljesen átpuhulna hozzáadjuk az ecetet, majd utána a liszt és a deci víz vmint paprika keverékével besűrítjuk. Mikor félig(!!!!) kihűlt hozzáadjuk a tejfölt és a feldarabolt kaprot. Utána én úgy szeretem, hogy lehütjük, ( vízben állítva az edényt, utána hűtőbe téve, kb. fél órára), majd onnan kivéve tálalom. Nagyon finom és hűsítő feltét nélkül, vagy feltéttel pl. úgy,hogy mellé frissen sütött csirkeméllé tálaljunk. De az utóbbi a szabadon választott kategória. A lényeg a finom, hideg hűsítő tökfőzelék. Melegen ajánlom mindenkinek:))))) DDDDD
Jó étvágyat kívánok!
utóirat, mint megjegyzés , a kalória, zsír szénhidráttartalom, csak a főzelékre vonatkozik!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: M. Monroe, 2007. jún. 6. 12:32
A tökfőzelék, a meleg nyárban hidegen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.