Tojássaláta recept
A Tojássaláta hozzávalói:tojás 8 db
étolaj 2 evőkanál
almaecet 1 evőkanál
tejföl 2 dl
só ízlés szerint
porcukor ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint
A Tojássaláta elkészítési módja:
A tojást keményre főzzük, ha kihűlt, középen kettévágjuk, és kiszedjük a sárgáját. A főtt tojások fehérjét metélt szeletekre vágjuk, és a tálba rakjuk. A tojás sárgákat összetörjük, 2 dl. étolajjal elkeverjük, belekeverjük ízlés szerint kevés porcukrot, sót, fehérborsot, almaecetet, majd 2 dl. tejfölt. A metéltre vágott tojásfehérjét a tejfölös keverékkel beborítjuk. Díszíthetjük petrezselyem zölddel vagy snidlinggel. Kettő óra hűtőben tárolás után tálalható.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2007. nov. 24. 20:13
A tojássaláta elkészítési módja és hozzávalói.