Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Tojássaláta recept

Tojássaláta recept

A Tojássaláta hozzávalói:
tojás 8 db
étolaj 2 evőkanál
almaecet 1 evőkanál
tejföl 2 dl
só ízlés szerint
porcukor ízlés szerint
fehér bors ízlés szerint


A Tojássaláta elkészítési módja:
A tojást keményre főzzük, ha kihűlt, középen kettévágjuk, és kiszedjük a sárgáját. A főtt tojások fehérjét metélt szeletekre vágjuk, és a tálba rakjuk. A tojás sárgákat összetörjük, 2 dl. étolajjal elkeverjük, belekeverjük ízlés szerint kevés porcukrot, sót, fehérborsot, almaecetet, majd 2 dl. tejfölt. A metéltre vágott tojásfehérjét a tejfölös keverékkel beborítjuk. Díszíthetjük petrezselyem zölddel vagy snidlinggel. Kettő óra hűtőben tárolás után tálalható.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A tojássaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook