Tojás pótlása, ha nincs, de mivel? (tudásbázis kérdés)
Gondolom a szomszédok nem azért kérnek, mert nem futja nekik pl. 1-2 dl tejfölre? Hanem az általam megfogalmazott kényelmi szempontok miatt.
Volt egy korszakom, amikor rendszeresen néhány fej vöröshagyma hiányzott a fincsi ételhez. Pl. rántotta nélküle? Egy nyomorult hagymáért felkerekedni? :D
Most már nagyon odafigyelek: vöröshagyma nélkül nincs háztartás. Szerintem. :)
Ez nem tarhálás; mint írtam kamatostul szoktam visszaadni. Egyrészt. Másrészt ha hozzám csenget be valamelyik szomszéd, én is adok ha van otthon, ami nála véletlenül elfogyott,
Harmadrészt: nem mindenki van olyan helyzetben, hogy 5 percre van gyalog a bolt. Én is kocsival járok mindenhova, de legközelebbi (méregdrága) boltba elmenni felöltözéssel, ki-be állással oda-vissza minimum 30 perc, szóval nem vagyok olyan ügyes (ebben sem), mint te. :D
Éljenek a készséges szomszédok! :D (A többi meg maradjon magának!)
Ha arra vagyok beállítva, hogy kinyitom a hűtőt, s ott a tojás, akkor nem annyira frankó felöltözni, kilométereket gyalogolni/kocsiba ülni/tömegközlekedni – kinek mi; lényeg: simán elmegy egy óra nyomorult pár tojásért.
Maradok a szomszédok "molesztálásánál". Elvégre mi másért vannak? :D
Egyebkent tok egyszeru, fozes elotti napon mindig megnezem hogy van-e itthon minden hozzavalo.
Sot, azt is tudom hogy mi van a spajzban, hutoben 😊
Akkor még egyszer leírom, nehéz is kb 10 hsz -t visszaolvasni...:) ebben minden benne van:
"Jártatok már úgy, hogy hirtelen elfogyott a tojás?Azt hitted még van, de a család elfogyasztotta?Mivel pótoltátok? Gondolom más kell egy töltött káposztába, hogy összefogja a tölteléket, és más, egy mákos beiglibe, sütibe?
Természetesen,a tojásos ételeket adott,hogynem lehet helyettesíteni.."
- Ha kevés a tojás, vizes piskótát csinálok.
- pogácsában hajlamos vagyok tejföllel helyettesíteni a tojást, és bejglibe is jó így, mert zsírtartalma rugalmassá teszi a tésztát, puhává.
-ha nincs, fasírtból kihagyom, töltött káposztából is.
-palacsintában, kevert tésztában tejjel pótolom.
Koszi a sok humoros valaszt.
Magamtol eszembe se jutott volna a bolt...
Ha nincs nyitva pl.akkor mi van
Szomszedhoz meg nem jarok kolcsonkerni semmit..
Mindegy,majd kiguglizom...
Kellemes unnepeket!
próbáld csirkével.
végülis az is tojásból van:)
bocs
Toltott kaposztaba is nem szoktunk tenni;
attol lesz kemeny a toltelek;
Jártatok már úgy, hogy hirtelen elfogyott a tojás?Azt hitted még van, de a család elfogyasztotta?Mivel pótoltátok? Gondolom más kell egy töltött káposztába, hogy összefogja a tölteléket, és más, egy mákos beiglibe, sütibe?
Természetesen,a tojásos ételeket adott,hogynem lehet helyettesíteni..
További ajánlott fórumok:
- Ha nincs IR 'csak' PCOS akkor mivel kezelik?
- Cserépkályhát mivel kellene kifugázni? Más baja nincs, csak a fuga kihullott!
- Mivel Töltöd azt a szabadidőd mikor egyedül vagy, épp nincs ott a párod vagy családod vagy társaságod, és tennivalód sincs?
- A vércukor szintet mivel tudnám lehúzni ha még gyógyszer nincs?Valaki mondta hogy savanyúkáposzta levével van még esetleg valami?
- Ha nincs a habfixálóm mivel helyettesíthetem?
- Arra lennék kíváncsi, hogy 18 év alatt letört fog pótlása, mivel ez esztétikai kezelés, kerül -e pénzbe? Vagy csak 18 év felett?