Tojás pörkölt (feltét) recept
20 perc
A Tojás pörkölt (feltét) hozzávalói:
1 közepes fej vöröshagyma
4-5 db tojás
Fűszerek:só,bors,pirospaprika
pici zsír vagy olaj
A Tojás pörkölt (feltét) elkészítési módja:
A tojásokat megfőzzük sósvízben keménytojásnak. A hagymát apróra vágjuk,vagy lereszeljük, zsiradékon megpároljuk. Mikor megdinsztelődött a hagyma ,pici vizzel felöntjük ,és még főzzük egy pár percig ,hogy teljessen elpuhuljon. Ha kész lehúzzuk a tüzről pirospaprikával meghintjük.Most olyan mint egy hígabb pörkölt alap. A tojásokat megpucoljuk,és tojásszeletelővel vékonyra szeljük.Rátesszük a hagyás alapra,és sóval borssal ízesítve picit összefőzzük.Nem baj ha a sárgája kipotyog. Főzelékekhez remek feltét. Jó étvágyat!
Ha a keménytojást hidegvízzel leöblítjük könnyebb megpucolni.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: bindu, 2009. máj. 15. 12:30
A tojás pörkölt (feltét) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.