Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Tojás pörkölt (feltét) recept

Tojás pörkölt (feltét) recept

Elkészítési idő 20 perc

A Tojás pörkölt (feltét) hozzávalói:
1 közepes fej vöröshagyma
4-5 db tojás
Fűszerek:só,bors,pirospaprika
pici zsír vagy olaj


A Tojás pörkölt (feltét) elkészítési módja:
A tojásokat megfőzzük sósvízben keménytojásnak. A hagymát apróra vágjuk,vagy lereszeljük, zsiradékon megpároljuk. Mikor megdinsztelődött a hagyma ,pici vizzel felöntjük ,és még főzzük egy pár percig ,hogy teljessen elpuhuljon. Ha kész lehúzzuk a tüzről pirospaprikával meghintjük.Most olyan mint egy hígabb pörkölt alap. A tojásokat megpucoljuk,és tojásszeletelővel vékonyra szeljük.Rátesszük a hagyás alapra,és sóval borssal ízesítve picit összefőzzük.Nem baj ha a sárgája kipotyog. Főzelékekhez remek feltét. Jó étvágyat!

Ha a keménytojást hidegvízzel leöblítjük könnyebb megpucolni.


Kategória: Tojásételek receptjei


A tojás pörkölt (feltét) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook