Tiramisu (sajt nélkül) recept


25 dkg babapiskóta
25 dkg natúr vajkrém
3 tojás
3 evőkanálnyi cukor
2 dl feketekávé
4 cl rum
1 dkg vaníliáscukor
1 citrom reszelt héja
1 evőkanálnyi kakaópor
A Tiramisu (sajt nélkül) elkészítési módja:
A kávéhoz add hozzá a rumot, és hagyd kihűlni. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliáscukorral és a citromhéjjal keverd ki habosra. A fehérjékből verj kemény habot. A vajkrémhez keverd hozzá előbb a tojássárgáját, majd lazán a fehérjékből készült habot is. Egy tál aljában helyezd el a piskóta felét, locsold meg kávéval, kend rá a krém felét, majd mehet bele a maradék piskóta és a kávé, s arra a maradék krém. A tetejét szórd meg a kakaóporral, és tálalás előtt legalább két órára tedd a hűtőbe.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: magdolna23, 2007. okt. 13. 12:58
A tiramisu (sajt nélkül) elkészítési módja és hozzávalói.