TIC - fejrázással (beszélgetés)
ezt ajánlották
vitamin b komplex bioextra lágy kapszula
Élet a Tourette-el... Ez a címe a zárt csoportnak.
Ha rákerestek a facebookon azonnal kidobja :)
Sziasztok!
Létrehoztam egy csoportot a facebookon, hogy könnyebben tudjunk beszélgetni.
Nekem a kisfiam tikkel. Nagyon hasonlóan, mint Bernadetté. Ő 8 éves és tavaly kezdődött.
Ha van kedvetek csatlakozzatok:
Neked is BÚÉK :)
Sajnos a héten nem megyünk, férjem délutános-nem megoldott az iskolai fuvar...Nesze neked három műszak.
Sőt,január 17-én 14 órától az egyesület elnőke tart egy közgyűlést a már meglévő,és a leendő tagoknak a Vadaskertben. Ha feliratkoztatok a levelezőrendszerbe akkor ti is megkaptátok a meghívót. Ha ráérsz/ráértek szerintem érdemes eljönni. Ha mégsem kaptad volna meg,szívesen átküldöm ha adsz privátban egy emil címet.
Egyébként boldog új évet kívánok! :)
Persze nem kell ráerőltetni semmit,de nem hiszem hogy megbánná. Hasonló gondokkal küzdő kortársakkal találkozni,beszélgetni,játszani nemcsak építő de hasznos dolog is.
Külön csoportra szokták osztani a gyermekeket,és a szülőket is a szakemberek.
Kedves mindenki! Figyelmetekbe ajánlom a Magyar tourette szindróma egyesület honlapját,ahol nagyon sok hasznos információt tudhattok meg a betegségről:
www.tourette.hu
www.facebook.com/ts.hungary
A facebookon van egy csoport is melyet az érintett fiatalok hoztak létre:
Tourette klub-Vadaskert.
Nagyon sokan élnek körülöttünk tic zavarral csak fogalmuk sincs róla,vagy ne adj Isten szégyenlik.
Az egyesület azért dolgozik hogy minél többen megismerjék/felismerjék a betegséget,és megtanuljanak élni vele,illetve a hozzátartozók pedig kezelni.
Nekem vagy tíz éve rángatóznak az izmaim ,mindíg
máshol.Akkor most ez is TIC?
Ezt találtam róla, bár már elolvastam a TIC-taktika könyvet is, amit a Vadaskert Alapítvány adott ki
"A betegség gyakran 10-12 éves korban a legelviselhetetlenebb, és serdülőkor után csökken a panaszok intenzitása."
Én ettől nagyon félek :( Próbálom őt is nyugtatni. Csúfolni (még) nem csúfolják, de nem is szeretném, ha erre sor kerülne.
Voltunk év elején a Vadaskert Alapítványnál, ők nem látták annyira tragikusnak a helyzetet, mint én, azt mondták, ha tartósan nem múlik, vagy visszajön, ismét keressük őket fel. Hát itt az ideje, várom az időpontot sajnos...
Legelőször azt hittem, a haja a szemébe lóg, de amikro elcsatoltam a frufruját, folytatta, és akkor esett le a dolog...akkor ugye irány gyerekorvos, neurológia, majd a szakrendelés. Szörnyű így látni szegénykémet :( Egyébként nagyon maximalista, szerintem ez is a gond. Holnap pl nyelvtan versenyre megy. Mondtam, ha nem szeretne, ne menjen...Azt válaszolta, nagyon izgul, viszont szeretne felkerülni a büszkeség falra a suliban...Ugyanez a helyzet a tánccal. Imádja, ő a csapatukban a "vezető", ő áll elől, középen...de biztos vagyok benne, hogy a tánctól van.
nekem 2 ismerősöm is van aki TIC-kel (legalábbis szembetűnően,amúgy lehet lenne több is ha nagyon végiggondolnám).Ők mindketten férfiak és sajnos nem múlt el nekik a nemi éréssel,mindketten 30 körüliek.Egyiknek hunyorgás-kacsintás,másiknak váll-rángatózás.
De megszokta már őket mindenki így,nem zavaró.
Stresszes időszakokban erősödik jelentősen a tünet.
Ez érdekes, ilyet még nem hallottam.
Érdekelnek engem is a hozzászólások.
Kislányomon (11) kisebb korában szemhunyorgásként jelentkezett, majd tavaly október végén elkezdte rázni a fejét.
Tippek, ötletek?! Tapasztalatok szerint miután végbementek a "nemi változások", enyhülhet? Még nem szeretnék gyógyszert, szeretnénk, ha máshogy meg tudnánk oldani.