Ti vállalnátok így gyereket? (beszélgetés)
A gyermek NEM dönthet a szülő akaratában. ha ezt teszi, akkor milyen apa vagy te, vagy a testvéred, vagy nem tudom, hogy akkor most ki ír ki nevében?
A lényeg, hogy ha valaki egy másik gyerek miatt nem akar az új házasságban babát, akkor annak NEM az első szülött az oka. Tedd fel magadnak ezt a kérdést. Akarom ezt én? ha igen, akkor dőlhetnek sziklák, hullhatnak ...gyerekek az égből, az én döntésem és vállalom, hogy megoldom!!!
AKARAT és TETT!!!
Ui: ha első szülötted nem veletek lakik hanem az édes anyukájával, akkor számíts arra, hogy mindent elkövetnek majd, hogy te SOHA NE a helyes döntést hozd meg, mert ami benned kételyt okoz, az nekik nyereség. Amikor azonban leszel 50 éves, feleszmélsz és azt mondod: URAM ISTEN!!! Megérte mindenért lemondanom? (nem tudhatod mi lesz 15-20 év múlva)
Gondold át, hogy hagyod e magad irányítani és hagyod- e, hogy a döntéseket mások hozzák meg helyetted!
A TE életedért, csakis TE vagy a felelős!!!
A többsének igaza van: ezt a kérdést nem a lányodnak kell eldönteni.
Inkább azt kellett volna kérdezni - hogy ne kapd meg a sok okos odamondást - hogy HOGYAN KEZELD LE ezt a helyzetet. Nyilván, ha felmerült, akkor az új feleséged és te szeretnétek még gyereket, de a lányod még a gondolatától is féltékeny.
Kérdés - a lány veletek lakik-e, vagy az anyjával? Milyen a viszonya a feleségeddel? Képes lennél egy kisgyerek kénye-kedve miatt megfosztani a felséged attól, hgoy anya legyen?
Olvass utána a testvér-féltékenységnek, rengeteg jó könyv van a kistesó-érkezik témában. Ha pedig szükséges, kérjetek szakembertől segítséget!
Ezt ne egy gyerek döntse el.
Neki az legyen a legnagyobb gondja, hogy a Manner csokis v mogyorós legyen.
:D :D
bogozzuk ki - apasági teszt ...
óóóóó nem csak Te hanem a fórumindító is összezavarodott.
Pedig igazán nem nagy előtanulmány kellett volna hogy ne ütközzön ellentmondásba.
...és mit szólt az új "anyukához" ez a 9 éves? Azt is ellenezte, vagy később megkedvelte?
A döntés a tiétek, nem a gyerkőcé.
Nem értem mire jó ez?
Nem egyszerűbb lett volna az őszinteség?
Még ha furcsa is a kérdés (nem az, hogy felmerül, hanem az, hogy felteszed a nagyközönségnek), akkor is meglep a sok ellenséges válasz. Miért ne lehetne valakinek ilyen gondja? Kinek segít az, ha ledorongolják?
Hasonló helyzetben vagyok, van egy 10 éves nagylányom és most már egy 8 hónapos kicsi. Nem volt könnyű az eleje, a nagy féltékeny volt, de most már imádja a kicsit, azt hiszem, csak nyertünk mindannyian.
Akkor,miért nem ezt írod?
Nem egyszerűbb?
Persze,hogy igen!
Meg volt már az esküvő?
Neharagudj kedves topikindító, de szerintem ha már felteszel egy ilyen kérdést, akkor inkább ne vállaj még egy gyereket.
Ezt a döntést nagyon sok körülmény befolyásolhatja még a kislányodon kívül.
Viszont, ha csak arra vagy kíváncsi, hogy megváltozhat e a lányod hozzállása idővel, akkor szerintem igen a válasz, viszont arra kell majd nagyon odafigyelnetek, nem csak a születéstől kezdve, hogy extra figyelmet kapjon a nagyobb gyerek, nehogy tényleg azt érezze, hogy második lett.
Nézd, ha egy gyerek így érez, az természetes. Merthát gyerek. Fél a konkurrenciától.
Meg kell magyaráznod neki, hogy ő is a gyereked marad továbbra is, mégha jön is a kistesó. Nem könnyű, tudom. De nemcsak magyaráznod kell, hanem bizonyítanod is, hogy ő továbbra is ugyanolyan fontos neked.
Pfff!
Anyuka telebeszélte gyerek fejét. :)
Milyen szép az élet! :)
Amúgy meg Te döntesz, nem a 9éves.....
Felnőtt vagy, nem?
Ne egy 9 éves kislány döntse ezt el!!
Úgy érzi,hogy csak addig lehet a középpontban ill. addig szereted amíg nincs tesó.Azt értesd meg vele,hogy attól még ha születne tesó őt ugyanúgy szeretnéd.És igen,ha szeretnék gyereket vállalnám,majd megnyugszik a nagyobbik is.
További ajánlott fórumok:
- Sziasztok!Ti vállalnátok 5.babát ha véletlen becsúszna?1sima szülés és 2 császár után??
- Ti vállalnátok 41 évesen?
- Ti havonta kb. mennyiért vállalnátok napi 4 órás munkát hétköznap?
- Mennyi munkaidőt vállalnátok havi bruttó 105.000 /nettó 75.000 Ft bérért? Napi 2x 1 óra utazási idő mellett?
- Ti vállalnátok gyereket kicsi lakásba?
- Ti vállalnátok 40 felett kisbabát?