Ti mit vennétek kislányotoknak bölcsis ballagására? (tudásbázis)
A kisebbik unokám most "ballagott" a bölcsiből. Kapott kis tarisznyát apróságokat a gondozónéniktől.
Egyébként semmit. Másnap ugyanúgy ment a bölcsibe.
Hát nem?
A mi időnkben a gimis ballagás is inkább iskolai ünnep volt. Nem mindenkinek tudott kivenni apja-anyja szabit emiatt. Ott álltak sorfalat a lépcsőház,a folyosó két oldalán, míg mi körbekornyikáltuk a sulit...
Az a baj, hogy nagyon felfújják, és esztelen költekezés megy már itt is.
Nem értem, miért vesznek ovis ballagásra óriási virágcsokrokat, egy fotó kedvéért, a saját gyereküknek. (Hisz ugyan mit csinál az a kisgyerek egy szekérderéknyi virággal?)
Már arra is gondoltam, hogy az anyukáknak ez is egy alkalom, hogy felvegyék a koktélruhát a többi szülő nyilvánossága előtt.
A kicsiket az ünnepség előtt apró öltönyökbe öltöztetik, a kislányokon fehér harisnya, körömcipőcske. A legnagyobb melegben is.
Mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, de a kifőtt gyerekarcok, a nyűgös sírós hangok nem azt jelentik nekem, hogy éppen nagyon élvezik a dolgot, és hogy kényelmes az új lakkcipő.
Egy bölcsis jó esetben 3 éves. Vajon mennyire emlékszik majd vissza a bölcsire? Főleg ha jön a sok óvodai élmény, és egyre érik ő maga is?
Megsúgom: az én gyerekeim első születésnapját nem is ünnepeltük. A másodikra sütöttem tortát, de azt is csak úgy, talán a Nagymama kedvéért. Hálás voltam, hogy egészségben betöltötte az első évét, de nem tartottam még érettnek egy bulira. :D
Nem az ünnepléssel van a baj(om), hanem a nagyok utánzásával. Minek kell kis felnőttes rendezvényt kerekíteni? Miért nem lehet ovis? Miért kell már a bölcsiben "ellőni a poént"?
Az nagyon jó, ha minden év végén van egy kis záróünnepség és akár ennek keretében elköszönnek a távozóktól. A családok meg mindenki a maga módján megünnepli.
oviból már az én koromban (bazi régen:)) is volt ballagás. (bölcsire nem emlékszem)
szerintem ez is egy alkalom lehet az ünneplésre. miért ne? mi a baj abban, ha van egy kis rendezvény annak alkalmából, hogy a gyerek otthagyja azt az intézményt, ahova 3 évig járt?
jó, azzal lehet érvelni, hogy az óvoda elvégzése nem egy teljesítmény, vagy nem érdem. de azért lássuk be, a legtöbb főiskola vagy egyetem elvégzése sem akkora nagy kihívás :)
de ne menjünk ennyire messze: ilyen alapon az sem teljesítmény, ha a gyerek a bilibe kakilt végre, vagy hogy elkezdett járni stb (mert azért előbb-utóbb ez mindenkinek sikerül), mégis van róla legalább ezer fénykép, video, fészbuk poszt, és instant sms az összes családtagnak :))
tényleg nem értem, hogy mi a baj ezekkel a ballagásokkal?
Bölcsis ballagás?te jó ég...mifelénk már az ovisból is 3 napos sátras buli van...
Én semmit nem vennék....ennyi erővel minden csoport és osztály váltás után is el lehetne halmozni!
Valami játékot, amivel tudod, hogy játszani fog.
Egyébként pont erről beszélgettünk valamelyik nap.
Teljesen nevetséges, hogy az ovisok és már a bölcsisek is "ballagnak".
A végén már talárt és sapkát is adnak rájuk, hogy hadd dobálják, hisz milyen jó buli (meg ki tudja, lehet máskor lesz-e rá alkalmuk).
Nem tőlünk függött.
De a szülőket sem kérdezték meg előtte, hogy legyen-e ilyen...
Nem tudom máshol mi a szokás, de tesóm kisfiának csoportja pl. készült műsorral is: kis verseket, dalokat adtak elő. Ő rajzolta hozzá a meghívót.:)
Ilyen esetben én drasztikusnak tartanám a "semmit", szerintem egy könyv vagy játék simán belefér.
Én is egy szép képeskönyvet adtam, és csináltam hozzá egy figurás könyvjelzőszerűséget, amire ráírtam, hogy mikor-mire-kitől.
most miért ne kaphatna ajándékot?
szülinapra, névnapra is kapnak a gyerekek is, még az egész kicsik is, akiknek aztán tényleg semmire nincs szükségük. akkor egy 3 éves gyerek miért ne kaphatna valamit az alkalomból, hogy elballag a bölcsiből?
gondolom valami játékot, vagy amit szeretne :)
Bölcsis ballagás, nekem is eszem megáll!
De ha muszáj, vegyél neki egy szép hajcsatot.
További ajánlott fórumok:
- Csajok Ti eladnátok saját vagy kislányotok levágott copfját?
- Ovisok ballagására illő rövidke színdarabot keresek. Már annyi weboldalt megnéztem, de sehol semmi. Tud valaki segíteni?
- Mit adnál egy 14 éves fiúnak ballagására aki a keresztfiad?
- Külföldön élő közeli rokont meghívnál a gyereked középiskolai ballagására?
- Milyen ajándékot vinnétek egy 14 éves lánynak a ballagására? (Öten megyünk)
- Ismerős ikerpár általános iskolai ballagására milyen ajándékot vigyünk?