Ti mit tesztek, ha az ovis gyereketek 1 hét ovi után újra és újra beteg lesz? (tudásbázis)
mikor a fiaim ovisok voltak a béres cseppet adtam nekik, és egy évben két három alkalommal volt csak enyhe náthájuk,most a kislányomnak kezdtem el adni ő két éves és májusban kezdi a bölcsit.természetesen orvossal megbeszélve!
a fiúk már 16 és 19 évesek ,egy évben max 3,4 napot kell az orvosnak igazolnia
Én dolgozom, 8 órában, és nagyon nehéz, pedig a nagyszülők is erejükön felül segítenek.
Én úgy látom, hogy ez szinte már elfogadott tény, hogy egy óvodás gyerek folyton beteg.
Szerintem azért ez ellen nagyon sok dolgot lehetne tenni.Pl. nálunk az oviban a wc-k ahányszor csak látom koszosak ( lepisilve, lekakálva, nem lehúzva) a gyerekkel nem mennek ki wc-re, egyedül intézi, vagy kezet mos vagy nem, a fenekét pl. el sem éri, hogy ki tudja törölni.Az orrát 1x se fújják ki, bele van száradva délutánra.Egy nagycsoportos talán már önálló ennyire, de egy 3 éves szerintem még nem.
Megértem, hogy a nagy csoportlétszám miatt leterheltek az óvónők,daduskák, de egy kicsit nagyobb odafigyleléssel, jobb szervezéssel talán lehetne javítai a helyzeten, és nem lenne természetes, hogy az óvodába járás = a betegséggel.
Sajnos ez nálunk is így az 5 éves kisfiammal Január óta 1-2 hetet megy 1 hetet itthon van betegen.
Most nem dolgozom így meg tudjuk oldani, de az aki dolgozik igen nehéz lehet neki.
A kisfiam 3 hétig volt beteg , majd egy hét ovi, és újra beteg.Az 1 hét ovi alatt elmondta, hogy nem adtak rá harisnyát mikor kimentek, és sálat sem, szinte sírva mondta, hogy ne adjak rá, mert az óvónéni azt mondta, hogy nem kel már.Egy hete szeles idő volt, szerintem még nincs annyira jó idő, hogy így menjenek ki.
Ráadásul tudják az oviban, hogy tartósan beteg , a veséje miatt.Gondolom leült a homokban, sál nélkül meg a torka fázott meg, és észre sem vették az oviban hogy lázas, pedig mikor mentem érte délután olyan piros volt az arca, a szemén látszott hogy tiszta láz.38,4 volt.Másnapra 39,7 lett, majdnem kórházba kerültünk.
Ti mit tennétek a helyemben?
További ajánlott fórumok:
- Mit szólnátok, ha gyereketek közölné: a saját neméhez vonzódik.
- Ti sem vihetitek óvodás gyereketeket június 1-től augusztus 31-ig óvodába csak azért, mert GYES-en vagytok kistesóval?
- Hogy fegyelmezitek a 2 éves gyereketeket?
- Mondanátok ilyet a 21-22 éves gyereketeknek?
- Mit tesztek, ha 3, 5 éves gyermeketek állandóan kitakarózik éjjel, és gyakran beteg, köhög?
- Mit tesztek, ha nagycsoportos gyereketek féltékeny 6 hónapos hugijára?