Mit tesztek, ha nagycsoportos gyereketek féltékeny 6 hónapos hugijára? (tudásbázis)
Szerintem a legnehezebb ezt megoldani, de a hited nagyon sokat segít.
Vond be őt is a kicsi körüli teendőkbe. Legyen olyan idő, amit csak vele töltesz, de olyan is mikor midkettőjükkel vagy.
Egyetértek sajt1979 ötleteivel :)
Sok sikert!
Az okosok azt mondják,hogy a nagyobbik gyerekkel úgy kell foglalkozni mintha 1 évvel fiatalabb lenne, és néha babusgatni is lehet.
Az én esetemben a 10 éves nagy lány volt féltékeny a kis hugira,annyira,hogy elakart költözni az apukájához/második kapcsolatomból van a hugi/ 1/2 évig pereskedtünk mígnem az apunál is érkezett a gólya,mondanom sem kell,hogy már nem is akart költözni.
Igazából ebben nem lehet nagyon tanácsot adni,mert ő a szeretetet hiányolja,szeretni meg úgy is szeretitek,csak most már 2 emberkéé a szivetek.
Én próbáltam elmagyarázni ,hogy nem szeretem kevésbé csak egy kis baba nagyon törékeny önállótlan stb. te meg már nagy okos lány vagy és segíthetsz is,közössen is gondozhatjuk a tesót.Szoval ha teheted vond őt is be a napi teendőkbe,de tölts vele külön időt is kettesben ha lehetséges!
Ne aggódj mert ez elfog majd idővel múlni,csak arra vigyázz ne rontsatok a helyzeten,maradjatok türelmesek vele/bár tudom ez nem mindig könnyű/.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek van okom a féltékenységre? Mit tegyek?
- Mit szólnátok, ha gyereketek közölné: a saját neméhez vonzódik.
- Ha valaki a kedvesedhez közelit elfog a féltékenység?
- Mindent tönkre teszek a féltékenységemmel... ?
- Ti sem vihetitek óvodás gyereketeket június 1-től augusztus 31-ig óvodába csak azért, mert GYES-en vagytok kistesóval?
- Megcsalás és féltékenység.