Ti mit csináltok a kinőtt vagy már felesleges baba holmikkal? (beszélgetés)
Egy kedves Barátnőm áprilisban fog szülni! Mivel csak saját bevételére számíthat ezért nagyon nehéz neki megvenni a babának mindenféle kelléket.Ezért én arra gondoltam hogy segítek neki és gyűjtök pár baba holmit,illetve még egy két dolgot.
Kisfia fog születni!
Tudom hogy nem zárkózik el a használt holmiktól.
Ha valakinek van elrakva kisfiúnak való ruha vagy bármi más és nincs szüksége rá illetve odadná akkor nagyon szívesen elmennék érte budapest bármely kerületébe.Meglepetést akarok neki szerezni amelynek nagyon örülne.
Így a válláról nagyon sok teher lekerűlne.
Előre is köszönöm.
Én mindent elcsomagolok, és elrakom, a pincében, padláson még van hely, kell a kistesónak majd...
Amit meg kapok, ha örökbe, megtartom, elrakom, ha kölcsönbe, beleírom a bilétába a monogramot, és visszaadom. Ha olyan, amit nem adnék a gyerekre, akkor meg a helyi turiba elviszem. Más még örül neki.:)
hát még ráérünk...tesóméknak már jeleztem finoman,a barátnőmet is megkérdeztem,mindenki utána néz mi van még meg....az a baj,ha a baba kinövi a holmikat,akkor ha van az ismeretségben pici,akkor mindenki kölcsön adogatja a dolgokat,mindegy,hogy ő is kölcsön kapta,mondván,neked mostanában ugysem fog kelleni...ha mégis,akkor meg menj utána...
volt bébi taxink is,már az ötödik gyereknél van,mindenkinél egy kicsit le amortizálodott,mert,hogy használták és akkor kopik..én meg vegyek ujjat..
Én nem tartok meg semmit. 2,5 hónapos a harmadik babánk, több már nem lesz.
A nagylányra mindent kaptunk-kölcsön. Így vissza is adtam mindent. A kisfiamnál már mi vettünk meg mindent, elsősorban másodkézből... Most a pici lánynál kaptam sokmindent a barátnőmtől, csupa csajszis cuccokat, mert nekünk ugye, fiúsak vannak. De azért turiztam is neki sok-sok csodaszép babaholmit! Ha kinövi, felteszek mindent a teszveszre, vagy eladom a babaexpón. A kölcsönkapottat persze visszajuttatom, a fiús dolgokat meg eltettem, szintén a barátnőméknek...hátha összejön nekik a kisfiú jövőre...:-))
A sógornőm rakosgatja a 16 évvel ezelőtti babaholmikat...ez számomra nagy butaság! Ma már nem adná rá a gyerekére (ha most születne), akkor meg minek rakosgatja? Azt mondja neki sem adott senki, ő sem adja oda senkinek! Én a használtabb holmikat, vagy régieket inkább odaadom a szeretetszolgálatnak, nem őrizgetem 10-20-30 évig csak hogy nézegessem évi 1x.....ez olyan surmóság... Van aki a régi holminak is nagyon örül, mert nincs pénze újat, de még használtat sem venni!
Szia!Hát először is le kellett volna szögezned, hogy CSAK KÖLCSÖN!!!!Ha odaadtad örökbe, biztos nem kapod vissza.
Ha nem akarsz mindent megvenni teljes áron, és megelégszel a használt holmikkal is, akkor ajánlom figyelmedbe a Teszveszt vagy a vaterát. Mindkettő nagyon jó, és olyat is kifoghatsz, ami szinte nem is volt használva. És a bolti ár töredéke alatt megkaphatod.
Szia!
Ebbe a csapdába már egyszer beleestem,hasonló módon én is elajándékoztam mindent nagy kedvesen, azért, hogy majd ha kellett újra beszerezzem,most meg dobozolok mindent és írány a padlás-majd egyszer még jó lesz és nem kell megvenni-szokták mondani-nem kér enni, jó helyen van:)
További ajánlott fórumok:
- Most megint feleslegesen áltattam magam, vagy mi lehetett a baj?
- Miért kell segítenünk azoknak a deviza hiteleseknek, akik teljesen feleslegesen vettek fel hitelt?
- Mit csináltok, ha egy szakítás után folyamatosan síró görcsötök van?
- Mit csináltok, ha hosszabb ideig fáj a fejetek?
- Mit csináltok a gyerekek kinőtt, elhasznált ruháival?
- Ti mit csináltok a rossz, feleslegessé vált bútorral, ha sürgősen el kellene tüntetni?