Ti mit adtatok enni az 1 éves gyermeketeknek? Milyen praktikát találtatok ki a fogacskák ápolására? (beszélgetés)
Ugyanazt eszi amit mi,ugyan még csak 8 foga van,de kiválóan elnyammog mindent.
Fogápolás?Az első kibújásától kötelező,Nenedent fogkrém,és a benne lévő fogkefe,most már rendes fogkefe.1 éves koráig szopizott,azóta tápszer esténként,megissza és fogmosás.
Vettem egy babafogkefét és játékosan mind a ketten a fürdőkád szélénél "fogat mostunk"...
Aztán a végén, ahogy a mesében is volt, "köpött a maci" neked is, nekem is." Jó nagyokat :D
Nagyokat nevettünk...
pont ezért csinálja, mert tudja ezzel eléri a célját. én 2 éves koráig bírtam ezt, éjjelente 5-6x felkeltünk, semmit nem aludtam.(délután is max fél órát aludt) Megszületett a kistesó, egyszerűen nem bírtam azt hogy hozzá 6x keljek, a picihez meg 3-4x...nem aludtam semmit, ráadásul előfordult, hogy egszerre sírtak fel, most melyikhez menjek? így hát az elalvásnál is hagytam sírni, első nap 45percig(baromi nehéz volt kibírni, hogy ne menjek oda!) és amikor felébredt éjjel, csak odamentem, megsimogattam és kijöttem és nem mentem vissza! 20percig sírt, másnap elalvásnál 20percet sírt csak, egyszer ébredt fel éjjel, odamentem, kijöttem, 2 percet sírt, 3.éjjel elalvásnál csak 8percet sírt, éjjel már fel sem ébredt! kb 1 hét után már mosolyogva ment aludni, és azóta minden hiszti nélkül elalszik (előtte mesélek neki,megölelgetem, puszi, ez minden nap ugyanúgy zajlik, olyan mint egy szertartás, szerintem ez ad neki biztonságot), végig alszik éjjel! És délután 1-3ig alszik,legtöbbször én ébresztem 3után! És semmilyen lelki sérülést nem okoztam neki, sőt sokkal kiegyensúlyozottabb, hogy megtanult saját helyén aludni!
nem vagyok a mellette alvás híve, igazából nálunk a többi gyereknél sem vált be, ha betegek és szerettem volna, hogy mellettem aludjanak állanódan nevetgéltek,de nem volt alvás belőle, így hát visszatettem őket az ágyukba, ott 2 perc alatt elalszanak. persze ez csak az én véleményem
A kajcsival kapcsolatban annyit, hogy még mindig turmixolunk, mert a darabos kaját kiköpködi...
Kiflit, pogácsát elnyammog, de már 10 fogunk van...
Tanulófogkefét használunk, de még csak rágcsálja...
Nekem 16 hós a kicsi lányom, most kezdtük el beszoktatni az ágyába, mert eddig velünk aludt, és cicizett.
Este beteszem őt, már nincs cici, kb fél óra és elalszik, néha van pár perc sírás...
Éjszaka felébred, pár perc símogatás, ha nagy a sírás ismét cici, azon visszaalszik, és visszateszem a kiságyba...
Nem egyszerű, mert igényli a közelségemet....
Kitartás!
Szia,nálunk a nagy 3 éves első gyerek köztünk aludt ezt 2 éves kora előtt a saját ágyába szoktattuk azóta ott alszik,nagyon ritkán pedig köztünk pl ha extra beteg az ikrek 15 hósak őket kezdettől fogva a kiságyba szoktattuk,beteszem őket s maguktól elalszanak,az elején ment egy kis hiszti főleg ha még nem álmosak,de már megtanulták.
Étkezés:ugyan azt eszik amit mi
További ajánlott fórumok:
- Nevel valaki halmozottan sérült gyermeket?
- Pajzsmirigy alulműködéssel lehet-e gyermeket vállalni?
- SpermaJOGOK, avagy a férfiak is dönthessenek, akarnak e gyermeket!
- A világ változott vagy a szülők nevelnek "lazán" gyermeket?!!
- Hány éves korig lehet gyermeket vállalni?
- Ha megtehetnétek, ti fogadnátok örökbe gyermeket?