Ti milyen feltétellel engedtek be takarítőnőt/bejárónőt a lakásotokba? (beszélgetés)
Egy ügynökség sajnos nem garancia, arról nem is beszélve, hogy horibilis összegeket kérnek.
Egy rendes takarítónöt találni lehetetlen. A takarítás minösége erösen kifogásolható, de azért a kifogástalan munkáért járó pénzt pofátlanul elfogadják.
Na a gyerekre vigyázás az, amit nem is tudom meg tudnának-e fizetni nekem. Sokszor mikor hallom, hogy egész hónapra kap 100e ft-ot egy baby sitter, háááát én dupla ennyiért sem vállalnám, pedig nem rossz pénz a 100e ft sem, ha úgy vesszük.
De egész nap vigyázni egy gyerekre, ellátni, figyelni rá és ha bármi történik vele, akkor te leszel a felelős és mindezt egy idegen gyerekkel, aki, ha úgy van nevelve, akkor richtig ellenkezni fog. Ismerősöm külföldön volt bejárónő, a szülők is lenézték őt, a gyerek is gyorsan eltanulta ezt. Minden reggel a szobája elé cipelte a kutyaszart és leste, hogy hátha belelép. Meg sok ilyen kis szemétkedést elkövetett a gyerek. Szóval ez nagyon nagy felelősség.
Saját gyerek esetében is, de őt úgy nevelhetem, ahogy én szeretném.
Hidd el , h itt is az , már réges-rég !!!!
Jó sok éve / van az már 30 is ! / egyik újságban olvastunk 1 hirdetést , akkor 30 e ft-ot ajánlott valaki / akkor ez rengeteg volt !!! / felsorolta az elvégzendő munkákat : főzés-mosogatás-takarítás-mosás-vasalás , kert rendben tartása- ha elmennek szórakozni akkor gyerekre,gyerekekre vigyázni , ha rendezvény náluk , akkor abba is besegíteni , mondjuk ez nem is bejárónői , hanem inkább házvezetőnői egyveleg !
Pff soha? Szerintem nagyon sokféle ember, család és helyzet van, nem értem miért megvetendő/lenézendő ha valaki takarítónőt hív. Lehet hogy a saját munkájával - amit esetleg jobban is szeret mint a takarítás - könnyedén megkeresi az árát. Lehet hogy a takarításra szánt időt mással is el tudja tölteni. Én pl. nagyon örültem amikor egy 24 órás ügyelet után tiszta lakásba értem haza és a lakás suvickolása helyett lefekhettem aludni, így délután nem egy szétesett 30 órája talpon lévő idegroncsként mentem a lányomért az oviba, vagy hogy a hétvégét vele tölthettem és nem kellett különösebben a lakással foglalkozni és a gyereket lepattintani. Nyilván attól még hogy heti 1x kitakarít valaki még egy csomó tennivaló van, de nekem nagy segítség volt. Egy csomó olyan családot ismerek, akik megtehetnék, de elvből nem hívnak takarítónőt, inkább naphosszat takarít anyu, a gyerek meg a tévé előtt ül egész hétvégén - szerintem ez sokkal rosszabb.
Mostanában én is magam takarítok de nem tartom ezt akkora erénynek, a családnak totál mindegy hogy én csináltam-e meg vagy más, a lényeg hogy meglegyen. Most belefélr az időmbe, de munka mellett mindenképpen a család rovására ment volna. Szerintem heti 5000-t megér az együtt töltött idő, és ha valakinek telik, jól teszi ha áldoz rá.
Nekem nincs nem is volt..
Olyan igen aki nekem segített/barát/mikor nagytakarítást csináltunk..
nem hagynék senkit egyedül a lakásban..nem azért mert lop..
Csak mert beleolvashat bizonyos dolgokba,
ugye a kíváncsiság..
ok akkor sorban.. itt kezdődött... volt egy ilyen hsz:
"14. lilibe 2014-08-13 15:25
Én nem vagyok tisztaságmániás, de nem bírnám elviselni, hogy egy idegen (nem családtag) mozogjon, tegyen vegyen a házamban, akármennyire is bízom meg benne."
erre írta ő ezt:
"18. Lexi38 2014-08-13 16:13
Én meg tisztaságmániás vagyok:D :D, de azt nem bírnám elviselni,ha a cuccok nem a szokott"! helyükre kerülnének vissza.
Mikor a fiam takarít,mindent átpakol és semmi sem a helyére kerül vissza. Nem szólok mert örülök ha besegít, de pakolászom...... :)"
Én úgy értelmeztem, hogy a fia csak példa volt, hogy már azt se nagyon viseli... hiszen arra írta válasznak amiben konkrétan idegen takarít.
Ezért kérdeztem meg, hogy mr miért ne a helyükre kerülnének a cuccok?? hiszen eleve úgy bízom meg a takarítót, hogy mindent ugyanoda. miért tenné máshova?? ha úgy állapodtunk meg. ez munka, nem a ygerek "segítsége". így egyszerű megállapods kérdése.
na mostmár tovább nem vezetem le a nyelvi összefüggéseket. vicces. én ok hogy olvassak, tessék gondolkodni!! bárkinek. nem káros higyjétek el.
Bocsi , mert az alatta lévő szünet után írta is , h amikor a fia takarít ......
Az az igazság , h talán nem is gondolnak erre a gyerekek , ha szólok a fiamnak , h oda tegye vissza , ahonnan elvette .... fogalma sincs róla honnan vette el , nem figyel , máshol jár az esze !
ezt írtad , idézlek : " , de azt nem bírnám elviselni,ha a cuccok nem a szokott"! helyükre kerülnének vissza. "
erre írtam, hogy már miert ne a helyükre kerülnenek vissza a cuccok . ...
További ajánlott fórumok:
- Hány évesen és miből lett saját lakásotok/családi házatok?
- Hány fok van otthon a lakásotokban?
- Mennyi m3 gáz fogy el egy hónapban és mekkora a lakásotok?
- Milyen feltétellel lehetnék óraadó tanár?
- Mennyi idő alatt teremtették meg az önerőt az első saját lakásotokra?
- Zártkertet milyen feltétellel minősítenek át?