Ti mennyi szabadságot tudtatok nyárra kivenni? Van, aki hozzám hasonlóan örül, ha a hétvégéi szabadok? (beszélgetés)
Én egész évben szabadságon vagyok.
Rém unalmas.
Most látom, Eszter vagy.
Balcsira menjél 🙂
1x2 napot, 2x1 napot, 2x3 napot.
Ja, az 1x2 húsvét előtt volt, nem nyáron. Az utolsó 3 nap jövő héten lesz, legközelebb szept. utolsó hetében szervezkedhetünk. Addig sínen vagyunk.
Még nagyon régen dolgoztam olyan helyen, ahol kötelező leállás volt. Nyáron 2 hét, ha jól emlékszem, akkor augusztusban. Ott úgy kellett csinálni, hogy ezt a 2 hét szabit meg kellett tartani a többit kivehettük bármikor.
Ez, senkinek nem volt zavaró, mert tudtuk, hogy mikor van a leállás és ahhoz igazodtunk.
A jelenlegi munkahelyemen is volt ilyen elképzelés, de végül nem lett.
Egyébként, annyiból nem rossz ez az egyszerre menjünk szabira elképzelés, hogy legalább erre az időszakra nem kell a helyettest figyelni...
Nem, nem vagyok hülye!!!!
Csak emlékeztem, hogy írtad már párszor a babákról a véleményed.
Hujjjjjllye vagy? Jon az unokahugom meg a tesoja, mar leforditottam a fel Titanikos konyvet, mert ott nincs nagyar hangkiseret. Remelem, tenyleg kinyitnak adding a bezart szarnyat.
En vagyok a cukker-mukker nagyneni. Csak utana szeretem hazavinni oket.
A volt ferjem azt remelte, meggondolom magam, mert anyaskodok mindenkivel.
De nem.
Francia nepdalokat atkoltottem a fuggony mintajara. Mert allatok voltak rajta.
A volt ferjem unokahuga rosszul viselte, hogy elvaltunk. 2 evig nem lattam, es utana a nyakamba ugrott.
Szoval ev nem eszem meg a gyerekeket.
Hacsak nem reggeli blodie marry.... muhaha
En csak nem akarok, es nem szivesen megyek olyan helyere, ahol egy kis szaros van.
Botrány is, igazán fizethetnének arra is, ha semmi kedvem dolgozni és be se megyek. Nehogy nyissak én is egy fórumot felháborodásomban. 😤
Egyébként nyárra vonatkozóan kérdezte a szabadságolást, na mindegy. 🤷♀️
2023-tól észrevétlen leszűkítették a munkavállalók lehetőségeit. 7 munkanap van amit a munkavállaló kérésének megfelelően max 2 részletben kell kiadni, de! nyomós indok alapján a munkáltató ezt kikerülheti, megtagadhatja, megszakíthatja, áthelyezheti.
Ha nincs eltérő megállapodás, akkor biztosítani kell, hogy évente egyszer egybefüggő 14 nap szabadság legyen, de az már nap, minden nap beleszámít, az amúgy is szabadnap, hosszú hétvége, mindegy, a nap az nap.
Jelenleg az, hogy ki hogy kezeli a szabadságolásokat HR politikai kérdés, egyfajta "juttatás" ha megengedik, hogy annyi időre menj amennyi jár és akkor amikor akarsz.
További ajánlott fórumok:
- Van aki gyerekvállalás helyett a szabadságot választja?
- Miért ciki Istenben hinni, és miért menő szellemekben, horoszkópokban és minden egyéb, hasonlóan bizonyíthatatlan valamiben hinni?
- Jár-e szabadság gyes, gyed után?
- Naturizmus, avagy testi szabadság.)
- Hány nap szabadság jár, ha Gyes után visszamegyek dolgozni?
- Távkapcsolatban nagyobb szabadságot akar, pedig nemsokára összeköltözünk. Hogy viselkedjek?