Ti lemondanátok a rendelést? (beszélgetés)
Szia!
Nem vagy köteles átvenni, mert ez a törvény XXV. fejezetén belül, a szerződésszegés egyik tényállása, azaz a kötelezett késedelme.
A link alatt a hivatkozott jogszabályhelyek.
De nem is akarom nagyon cifrázni ezért kis olvasnivaló bővebben Gárdos, Benke, Mosonyi, Tomori írása:
Hivatkozott jogszabályok:
Az 1959.évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvről, azaz a Ptk idevonatkozó jogszabályhelyei, amelyekre nyugodt szívvel hivatkozhatsz.
298. § A kötelezett késedelembe esik,
a) ha a szerződésben megállapított vagy a szolgáltatás rendeltetéséből kétségtelenül megállapítható teljesítési idő eredménytelenül eltelt
300. § (1) A jogosult - függetlenül attól, hogy a kötelezett késedelmét kimentette-e - követelheti a teljesítést, vagy ha ez többé nem áll érdekében, elállhat a szerződéstől.
(2) Nincs szükség a teljesítéshez fűződő érdek megszűnésének bizonyítására, ha a szerződést a felek megállapodásánál vagy a szolgáltatás felismerhető rendeltetésénél fogva meghatározott időpontban - és nem máskor - kellett volna teljesíteni, vagy ha a jogosult az utólagos teljesítésre megfelelő határidőt szabott, és az is eredménytelenül telt el.
És pont. Ennyi.
Üdv
CL
Csak nem a Redcoon?
Webáruház? Ok. Akciós termék? Ok. Termék adatlapján fel volt tüntetve, hog raktári készleten van a termék, vagy azt írták hogy külföldről érkezik a laptop? Ha előbbi, akkor 3-4 munkanap alatt megkaptad volna. Ha utóbbi, akkor egyértelmű, hogy hosszabb procedúra, míg külföldön felveszik a webáruház rendelését, csomagolják a gépet, feladják dobozban, a vámon ül egy darabig amíg nem egyenlíti ki az üzlet a vámterhet, aztán megy a csomagküldő szolgálat központjába, és majd következő munkanap kerül (jó esetben) a kézbesítőhöz. 2-3 hét úgy eltelik hogy nem is meglepő egy ilyen procedúra esetén.
Ha tudtál is arról hogy külföldről jön a termék (de nem számoltál azzal hogy ilyen későn érkezne meg), attól még elállhatsz a rendeléstől.
Levél/email a cégnek hogy elállsz a vásárlástól, indokoltan (!), és csókolom. Vessenek magukra.
Ha meg kell a laptop, úgyis kivárod, de akkor ne puffogj. Döntsd el mit akarsz. Lesz még Karácsony, de gondolom az illető az ünnepek után is örülne neki, nem csak azon a két napon.
A Karácsony egyébként sem az ajándékozásról szól.
Én már lemondtam volna.
Te is lemondhatsz, de még a reményről is, szerintem azt már nem is fogják kiküldeni.
Szerintem nem fog megérkezni soha hozzátok....:S
Jegyezd meg a webáruház nevét és kerüld el jó messzire.
További ajánlott fórumok:
- Apasági nyilatkozatot tett, de 3 év után szeretném ha lemondana a gyerekről...
- Netes rendelést. Mást kaptam...
- Avon: meg tudná valaki mondani, hogy amikor feladom a rendelést neten a termékek mellett melyik jel mit jelent?
- Vateráról rendeltem utánvéttel, és még nem jelentkezett az eladó. Lemondhatom a rendelést?
- Online rendelést adtak le a nevemben
- Ha az Invitelnél lemondok a rendeléstől számítva 14 napon belül szolgáltatást, akkor kell fizetnem azért, hogy elvigyék az eszközöket?