Ti hogyan csináljátok a tartármártást? (tudásbázis)
Friss tojássárgájából, olívaolajjal, fehér borssal, fehér borral, dijoni mustárral a majonézt.
Majd jó minőségű tejföllel lesz belőle tartár, amit mi aprított kapribogyóval és aprított mini csemegeuborkával fogyasztunk.
Látom, hogy régi a fórum, de talán valaki megnézi tanácsért.
Én úgy tudom, hogy a tartár a majonéz "folytatása", ahogy Hesztia is írja: majonéz, tejföl, ízesítők.
De tudok egy gyors és fogyókúrás változatot is:
Főtt tojássárgákat villával összetörünk, elkeverjük mustárral, sóval, kis borssal (én fehér borssal szoktam), és joghurttal.
Én majonézzel kezdem
utána tejföl
egy kis mustár
citromlé
bors
cukor
és ha van fehér bor azt is szoktam beletenni...
Ez egy pikáns mártás lesz,ami megfelel minden saláta alapnak!
Az arányokat nem irtam,ha valakit érdekel elküldöm levélben.
Kb 2-3 nap.
Egy hét már tuti nem.
Mi nyers tojás nélkül csináljuk:
1 ek mustár
só, bors
2 ek porcukor
tejföl
úgy érzéssel.
Jó gyorsan!
Egy egész tojás, nagy csészébe.
2dl olaj
1k.kanál mustár
só,bors ,cukor, citromlé
egy botmixerrel 1 percig keverni
utána jöhet a
tejföl
Tartár mártás:
- 1 tojás sárgája
- 1 tk mustár
- 1.5 dl étolaj
- 0,5 pohár tejföl
- 0,5 citrom
- porcukor
- só
- fehér bors
A tojás sárgáját tedd bele egy edénybe és keverd össze a mustárral. Keverd össze gy habverővel, majd vékony sugárban add hozzá az étolajat. Ha jól csinálod be fog sűrűsödni. Majd keverd bele a tejföl, citromlevelet, és ízesítsd be a cukorral,sóval és a fehér borssal.
Én így értelmeztem, hogy bolti majozés ne legyen benne :-)
Mindenesetre én leírtam hogy szoktam készíteni, holnap ez lesz ebbe teszem a mexikói keveréket és kész a házi francia saláta :-)
De ha összekevered a tojás sárgáját az olajjal, akkor az majonéz. Mindegy, hogy borsozod, meg ilyenek:)
A kiíró nem az kifogásolta, hogy bolti ne legyen benne, ha jól értettem, hanem hogy egyáltalán ne legyen majonéz benne.
Én is ezt a változatot ismerem, igaz az arányok kicsit másak.
Isteni!
Hozzávalók:
- 1 tojás sárgája,
- 1 dl olaj,
- 1 pohár tejföl
- őrölt fekete bors,
- mustár,
- citromlé
- só ízlés szerint.
A tojás sárgájához hozzáadom a borsot, a mustárt, és utána fokozatosan az olajat, hogy felvegye a tojássárgája. Ha elfogyott, beledobom a tejfölt és elkeverem és kész :-)
Ha van időm, saját készítésű majonézzel, ha nincs, akkor boltival.
Majonéz nélküli tartár -szerintem- nincs.
További ajánlott fórumok:
- Hé, pasik, tudtok Ti szeretni? És ha igen, hogyan csinaljátok?
- Minimálbérből családban egyre nehezebben jövök ki, vagy talán már ki sem jövök.Ti hogyan csináljátok?
- Diétakérdés! Hogyan csináljátok, hogy egészséges legyen?
- Hajvasalás.. Ti hogyan csináljátok, hogy szép legyen. Nekem hullámos :-(
- Házilag gyártott arcmaszkok, pakolások, krémek - Miből, hogyan csináljátok?
- Gyakorló anyuka vagyok, de még mindig nem tudok rendesen félbevágni egy lázcsillapító kúpot!!Ti hogyan csináljátok, hogy ne törjön?