Ti hisztek a szellemvilágban? (beszélgetés)
Nem tudom, szeretnék hinni benne, hogy van valami anyagon felüli. Nem zárom ki, de hinni sem tudom teljes szívvel.
Ami megmosolyogtat, hogy sokan az ész vagy az intelligencia hiányának vélik, ha valakit foglalkoztat ez a téma, esetleg még hisz is benne.
Pedig pusztán a materialista világnézettől még senki nem lesz okosabb a másiknál.
Igen
Amiben hiszünk, az van. :)
Szeretet, Mikulás, Isten.....
Igen, hiszek, tapasztaltam is.
De ne kérd, hogy leírjam, mert szétszednek a hitetlenek 🤗
Szerinted mi volt az ősrobbanás előtt?
Amúgy ha érdekel a téma, Hawking számos remek könyvet írt viszonylag közérthető nyelven.
Azt nem, de a mai tudomány szerint az ősrobbanás előtt nem volt semmi. Tehát a semmiből, hogyan jöhet létre bármi is?
A világegyetem határfeltétele az, hogy nincs határa. Más szavakkal az euklideszi téridő egy vég nélküli zárt felület, mint a Föld felszíne. Mondhatjuk, hogy a képzeletbeli és a valós idő a Déli-sarkon kezdődik, ami egy olyan pont a téridőben, ahol a normál fizika törvényei érvényesek. Nincs semmi a Déli-Sarktól délre, tehát nem volt semmi az ősrobbanás előtt.
Én csak a szellem világában hiszek.
Szellemben hinni nem ugyanaz, mint Istenben.
Atya, Fiú, szentlélek...ne ez utóbbi az...még nem tudta egészen pontosan definiálni senki..ezért szellem. Ami a gyerekeket riogatja az is más. Az simán a fantáziájuk szülötte.
Én sem nagyon hiszek istenben, de a szellemekben igen.
Vagyis volt már amikor láttam olyat amit nem földi dolognak gondolok. De lehet csak zizi vagyok, ez sem kizárt. 😜
További ajánlott fórumok:
- A gondolat ereje - avagy mennyire hisztek abban, hogy ha csak jó dolgokra koncentráltok, akkor azok valóra is válnak?
- Ti hisztek az ima erejében?
- Ti hisztek ebben a dologban hogy"null-sík"?
- Amityville, avagy mennyire hisztek az ott történt dolgok valódiságában?
- Kaptál már üzenetet a szellemvilágtól?
- Ti hisztek a tévés jósoknak?