Belegondoltam, milyen nehéz lehetne mindenhatónak lenni, akár egy focimeccs előtt is, amikor mindkét csapat tagjai hozzám imádkoznak, hogy segítsem őket a győzelemhez.
Továbbá, ha az ima segítene, akkor... létezne ezen a világon háború, éhínség, betegség, drogfüggőség, halálbüntetés?
Már nem. Ha van is Isten ,akkor ès azt csinál velünk, amit akar, függetlenül attól, hogy imádkozunk -e vagy sem. De lehet, hogy nincs is egy mindenható Isten, mert ha lenne, nem lenne ennyi szenvedès a világban. Erre lehet azt mondani, hogy a szenvedès tanulás is egyben, de szerintem a tanítás jellegű szenvedès nem lehet öngyilkossági gondolatig kergető, mert az már nem tanitás, hanem kínzás.
Aztán szegénykém sehogy sem értette, hogy én akkor nem éreztem kitüntetésnek, hogy iskolába járhatok. Én meg nem értettem, miért kellene ennek élménynek lennie.
Tudom, meghatódott odafent, amikor elpityeredtem a diplomaosztómon.
Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.