Ti hányszor mostok vasaltok, egy hét alatt? (beszélgetés)
hetente 2-3 alkalommal mosok, viszont vasalni nem szoktam. régebben is csak az ingeket vasaltam ki a többi ruhát úgy teregettem hogy ne kelljen, de amióta rátaláltam a vasalásmentes ingre, azóta azt se kell vasalni :)
Átlagban naponta mosok, van, hogy kimarad egy-két nap, máskor viszont két adag is kimosódik. Vasalni egy két alkalommal szoktam hetente, vagy ha ad-hoc kell valami, akkor azonnal.
hetente 4-5-ször mosok, vasalni csak az ingeket szoktam.
Ha az ember jól tereget, akkor nem szükséges vasalni (maximum babaruhát, pelenkát)
A pólókat vállfán szárítom
Én hetente 3-4 szer mosok és vasalni csak azt, amit szükséges.Egyetértek Sena-val, igy másra több idő jut.
Én nagyon ritkán vasalok. Sokan csodálkoznak ezen, de én megtanultam pár trükköt anyutól amivel elkerülhető a vasalás. A mosógépet nem állítom a legnagyobb fordulatszámú centrifugára, általában a 600 fordulat/perc elég. Amint végez a mosógép rögtön kiteregetek, nem hagyom nedvesen, gyűrötten állni a ruhákat. Teregetésnél minden ruhát megrázok, ami nem nyúlékony azt meghúzkodom és szépen terítem ki őket. ( Láttam már olyat aki csak úgy rádobálta a ruhákat a kötélre jó gyűrötten és valahova találomra rátett egy-egy csipeszt.) Ha megszáradtak leszedem őket és össze is hajtogatom, nem állnak egy kupacban napokig.
Szóval így csak 1-2 dolog van amit ki kell vasalni, pl ing, amit a férjem nagyon ritkán hord, vagy nyáron 1-1 vékonyabb anyagú nadrág. Most ha jól emlékszem talán 3 hete vasaltam ki 2 db ruhát, és higgyétek el nem járunk igénytelenül gyűrötten! Ja és ágyneműt sose vasalok, mert szerintem nagyon fölösleges munka.
Pénteken délután mosok,vasárnap tévénézés közben vasalok.
Én minden nap mosok,de ha ez nem sikerül akkor is két naponta.Vasalni pedig hetente 2-3-szor
Én pénteken szoktam mosni,szombaton vasalok.
Rendszeresen-
hétvégén mindent kimosok és kivasalok, következő hétvégén kezdem előről.
Mára sikerült a mosást csak a hétköznapokra tenni, eddig még hétvégén is ment a gép. A vasalni két naponta szoktam, amikor a pici fiam alszik ebéd után, és a nagy oviban van. Még jó hogy nem kézzel kell mosni, mert akkor már a plafonig érnének a koszos ruhák :))
majdnem minden nap mosok,és 1-2 alkalommal vasalok
Hetente csak egyszer mosok,mivel ahol élek ott egyszer van rà lehetöség....de csak én és a baràtom vagyunk,most még nem gond.
Vasalni is 1 alkalommal,miutàn a^mosott ruhàk megszàradtak.
Mosni szinte naponta, vasalni legalább 1x hetente.
mosás lényegében minden nap, vasalás...hát, amikor összeszedem rá az erőm
ahányszor szükség van rá, de általában nagymosás 1-szer, vasalás 2 naponta
Egy héten egyszer vagy kétszer megy a mosógép, nálunk nincs gyerek, csak anyu van meg a barátom (és persze én). Vasalni pedig akkor szoktunk, ha már összejön egy nagyobb kupac. Ha pedig valami sürgősen kell, akkor azt akkor vasalom.
Szinte mindennap mosok, de a vasalás.... nagyon utálom, így egyszer egy héten, de akkor mindent!
3 gyerek mellett mindennap, vasalni 2-3
naponta.
Egyszer, de akkor egy hegyet.... :-(
Mosni majdnem minden nap kell,de vasalni csak 1-szer szoktam.
MOSNI KÉTSZER,NEM MINDENT VASALOK.
mosni egy v. két alkalommal szoktam.....3-4 adag tuti......vasalni egyszer szoktam.....meg néha ha sürgősen kell valamit...
Hoppá!
Az előző a vasalásra vonatkozott!
Mosni hetente két három adagot egyszerre, láncban egymás után.
H-P minden nap, de van amikor szombaton is egyet, hogy ki ne essek a rutinból :-)
A válasz 5-ször vagy 6-szor.
Minden nap mosok, de van, hogy két adagot is, viszont szombat, vasárnap nem mosok!!!
Vasalni változó, heti 1-2-szer!!
Mosni,majdnem minden nap mosok,de egyhéten min 4x,vasalni,meg egyhéten 2x-szoktam.
További ajánlott fórumok: