Tetanusz meddig véd? (tudásbázis)
Szombat este hőemelkedésem lett, hiába jegeltem a vállam, bedurrant. 3.napja fáj enyhén a fejem, hányingerem van, de leginkább mint akit kifostak. Alig van erőm.
5 éve is rendesen odavágott 🤦♀️
Én is 5-6 éve, beleállt a kés csontig a kezembe. Fagyott epret bányásztam szét mert turmixot akartam készíteni 😅
Lassan 3 éve akkor nem kaptam, mert még benne voltam az 5 évbe. Akkor a hülye házidokim benézte félre kezelte a sima egyszerű körömágy gyulladást, 1 hét alatt pedig odáig fajult, hogy sürgősségin kötöttem ki, 2 helyen vágták fel az ujjam. Mindezt karácsony napján.
Én is ennyit fizettem, ledöbbentem, anno ingyen dobálták.
Nekem az ujjamat ragasztották, csöppet elvágtam, azért kellett tetanus, 5 évig most rendben leszek tetanusilag🤷
Támogatás 0 Ft ☹
Nálunk Tetanol purt használnak.
Nem hibázták el. 4590 ft fizettem pontosan.
Mikor oda adtam a háziorvosnak és szóvá tettem, hogy milyen drága volt, akkor közölte olcsóbb lett volna ha nem lépek szőgbe.. Vagy pár hónappal előbb mikor még nem járt le az 5 év.
Amúgy nem először csinált már ilyet a háziorvosunk.
Hát éppen ez furcsaság. Ha ilyen drága, akkor sokan nem váltják ki, baleseti ambulancián meg ingyen tolják be.
Szerintem receptírásnál elhibázták a jogcímet. De akkor szólhatott volna a patikus...
Mindig ingyenes volt, eü. kiemelt támogatással.
Csak a dobozdíjat kellett fizetni, 300 Ft-ot...
Megkaptam a tetanuszt és mindjárt " ki is fizethettem"! jól emlékeztem, lejárt az 5 év.
Nem tudom milyen új módi ez, de ahogy megkaptam lötték is fel receptre és mehettem kiváltani, majd vissza vinni a háziorvosnak..
A patikában meg csak recept nélküli módban tudták kiadni, persze jóval drágábban. Majdnem. 5000 ft fizettem így 1 db ampulláért..
Reggelt!
Nem fest gyulladtnak, de rá állni alig bírok. 8tól rendel a doki, majd megkérdem mi legyen.
Nem érted.
Amikor azt írom azó szorosan mindenem gyulladásban akkor nem csak a belemre értsd.
Elég egy cica karmolás, hiába fertőtlenítem begyullad,akkor is
Azok teljesen más gyulladások, mint egy sérülés utáni.
Nem hiszem, hogy befolyásolják a szög általi fertőzés milyenségét.
De persze, nem vagyok orvos;)
Ha majd eljutsz a dokihoz, akkor úgy is ad egy tetanuszt.
Szerintem egy kicsit sem érdekli a dokikat, hogy mikor kaptál. Tőlem aztán kérdezhetnének ilyeneket, úgy sem tudnék válaszolni.
Szerintem idején, amikor én beleléptem egy szögbe, ami átszúrta a sarkamat úgy, hogy alul bement a szög, hátul meg kijött, még dokihoz sem vittek.
Megmosták, fertőtlenítették, bekötözték és ennyi történt...
További ajánlott fórumok:
- Folytassd a számot..vajon meddig megy el?
- Ma reggel elestem, ha holnap délelőtt megyek orvoshoz, akkor nem lesz késő a tetanusz oltáshoz?
- Aki kapott már tetanusz szurit milyen mellékhatása volt?
- Kutyaharapás gyereknél. 10 évesen él még a hat éves tetanusz oltás?
- A 9 éves kislányomat kicsit megharapta anyuék kutyája, kell neki tetanusz vagy még van a szervezetében védőanyag a kisgyerekkori oltásokból?
- Medddig fáj a tetanusz elleni oltás helye?