Tesómnál helicobactert találtak. Mire számíhat? (tudásbázis)
Ezt is érdemes lenne figyelembe venni!
kis része:
"Van itt még egy kellemetlen lehetőség: ha a sósavhiány krónikussá válik, akkor az emésztőrendszer normális körülmények között ártalmatlan lakója, a Helicobacter pylori (H. pylori) túlszaporodhat. A gyomor elégtelen savassága olyan körülményeket biztosít, amelyben a H. pylori kedvezőtlen mértékben elburjánozhat, ami a bélfal hám infiltrációjához, a fedősejtek elnyomásához (ez még nehezebbé teszi a sósavtermelést), gyulladáshoz, elvékonyodáshoz, és fekélyesedéshez is vezethet. Ez potenciálisan gyomorhurutot és fekélyt okozhat. Ezen kívül a H. pylori átterjedhet az endothel szövetekre, beszivároghat és begyullaszthatja az érfalak endotheliumát (a vérerek belsejét borító egyrétegű laphám), amit a mai tudásunk szerint az érrendszeri betegségek egyik jól ismert faktoraként ismerünk.
Azonban valamennyi H. pylorira szükségünk van. Összetett szerepet játszik például a leptin szabályozásban, tehát az antibiotikummal való teljes kiirtása nem megoldás. A túlzott felszaporodás kordában tartása bizonyos tápanyagokkal és a normális sósavszint visszaállítása jobb alternatíva, mint a teljes kiirtás."
Pedig a protonpumpagátlók szünet nélküli, hosszú időn át szedése problémás lehet, utánanézhetsz.
Azt kellene kideríteni, hogy mi okozza a túlzott savtermelést, férjem egyik munkatársa pár évnyi szedés után már túl van a daganat miatti gyomoreltávolító műtéten. "Mellesleg" lisztérzékenységre derült fény, ami valószínűleg régóta óta fennállt, panaszaiból következtetve.
Szia Piroska!
Megírnád nekem mit kapott a fiad? Nálam is helicobakter fertőzés van. Az antibiotikumokra allergiás vagyok, és a Klionra is.
Szia!
Neked milyen tesztet csináltak HB szűrésre anno?
Azóta rendben vagy?
Gyógynövények, fűszerek segíthetnek!
Az antibiotiumok kiölik a bélflórát és legyengítik a védekezőrendszert.
pl.szegfűszeg, grapefruit mag, fokhagyma, kakukkfű, fahéj.
Látom elég régen volt már az utolsó hozzászólás...
Én ma a második pozitív kilégzéses tesztem után eléggé elkeseredve, a második gyomortükrözésem előtt állva nem túl vidám perceket élek meg.
Nem értem miért nem hatott az antibiotikumkúra, pedig nagyon figyelmesen beszedtem mindent... :(
neten jártam utána nagyrészt,de a személyes benyomásom az,hogy a nikotin függőséget nem szünteti meg egy pillanatra sem,"csak" a kátrány,és az elégett papírt tudod megspórolni(anyagilag sem sokkal jobb-sőt!),nem utolsó sorban pedig elég otromba szerintem,és nem fogod tudni mindenhová hordani magaddal. Alapvetően lehet,hogy jobb,mint a semmi,de hosszú távon ez sem jelent megoldást,elég visszás kritikákat kapott neten(is)
Rengeteg ismerősöm gyógyszerrel(nem tapasz!)tette le a cigit,ha gondolod...én lassan 4 hónapja nem gyújtottam rá ennek köszönhetően
arról is meséltehetek,bőven utána jártam...én gyógyszerrel tettem le,mivel nekem sem volt(van) akarat erőm...de ahogy gondolod,nem erőltetem(Csak ott sok jó ötletet találsz,és segítjük egymást)
de sok sikert minden esetre:)
Én nyombélfekélyt kaptam miatta.Sokat égett a gyomrom,később már fájt is,de mint mindig (sajnos)
csak akkor mentem orvoshoz mikor már szinte elviselhetetlen volt a fájdalom.Gyomortükrözés,aztán savlekötőgyógyszerek,antibiotikumok,és ezek után kímélő étrend.Természetesen a stressz kerülése,na de ez nem rajtam múlik.Cigit is le kellene tenni,de eddig nem sikerült.Kicsit csökkentettem.Na meg menni kéne vissza kontroll tükrözésre,de erre tényleg azt mondom,hogy SOHA!!!!
Szia.
Sajnos én kétszer éltem át az akkor már legrosszabb stádiumot,mert nem mentem időben orvoshoz..
Ez gyakorlatilag túlzott savképződés:(
Nekem akkor sok kekszet kellett ennem ami felszívja,kaptam savlekötőt,és gyulladáscsökkentőket mert a gyomor falat a sav marhatja és így gyulladás alakul ki..
Lényeg a pihenés,kevés stressz,és sok nyugalom..
Fő a rendszeres étkezés.
Nagyon köszönöm, hát, jól meg fogják tükrözgetni szegényt. De ha ez az ára a gyógyulásnak...
Azt írta, most pár napja már kap valamilyen gyógyszert, és jobban is van, meg nincs is olyan nagy étvágya, ami még jó is.
További ajánlott fórumok:
- Hallottátok hogy mérgező, rákkeltő anyagot találtak a habtapiban? De miért csak most?
- Szerintetek van ennek a videónak valóságalapja vagy csak a leendő szakmabeliek rémisztgetésére találták ki?
- Magas kockázatú HPV-t találtak nálam. Segítsetek, hogyan küzdjek ellene?
- E. coli baktériumot találtak a vizeletemben. Antibiotikumtól félek, dokival csak holnap tudok beszélni. Mit lehet ilyenkor tenni?
- Kinek mi volt a legdurvább testi tünete/betegsége amit a LELKE okozott? Miközben orvosok egészségesnek találták.
- Tükrözéssel is megállapítható a helicobacter jelenléte?