Terveztek-e tavaszi böjtöt tartani? (beszélgetés)
sziasztok.
Én holnap kezdek egy 7 napos léböjtöt.
Korábban is csináltam már, úgyhogy nagyjából tudom mire számítsak.
Holnap beszámolok az első napomról.
Az igazság az,hogy én nem is mernék hozzáfogni.
Hát igen,ezt nem túl gyakran csináljuk.Én nagyon szeretném végigcsinálni,de ehhez rettentő lelki erő és kitartás kellene,ami nekem nincs.
Főleg ha ritkán csinál az ember ilyesmit.
Hát nem árt kikérni egy orvos véleményét!
A 6 hetes lébőjthöz orvosi felügyelet is kell, nem? Az tényleg nagyon kemény lehet.
Az alternatív gyógyászatban a méregtelenítés azt jelenti, eltávolítani minden felesleget a szervezet raktáraiból. Persze sok állati fehérjét fogyasztunk és nem árt legalább egy évben egyszer néhány hétig mellőzni a húst, de a legtöbb gondot a finomított szénhidrát okozza. Pl. aki végig csinál egy candida kúrát, az mindig szépen lefogy a végére. Ott a szénhidrát megvonás a lényeg.
Nagyon jó a steinberger levek méregtelenítésre. (gyógyszertárba kapható) 1.nap Búzafülé, 2.nap Zöldséglé, 3.nap anaászlé 4.nap Sárgarépalé 5.nap Céklalé. Továbbá napi 1,5 folyadék ( víz,tea)és ha nagyon éhes vagy akkor 1-2 szelet barna vagy rozs kenyér. Az izek jók és ki lehet bírni. Ha drágának találod akkor sparba is vannak bio levek. Az olcsóbb.
Mi a 40 napos böjtöt csináljuk húsvét elött, vagyis nem eszünk 40 napig húst.
Sziasztok! Én is csinálok tavaszi nagytakarítást: egyik nap diólevél teából iszok a másik nap csalán teából. Nem csak iszom, eszem is, lightosan. Mindezt 4 hétig terveztem, az első héten vagyok túl. 2-3 kilógramm leadása a cél. (168 cm vagyok, s 62 kg-ról indultam.) Tavaly 6 hétig csináltam a kúrát.
Sok étrendi beosztást ajánlanak. Szerintem a régi magyar mondás - ami a többezer éves kínai gyógyításban mondottakkal is egybevág - reggel gyakorlatilag nyugodtan lehet enni, délben szolidabban, este korán és minimális vacsit.
na erre a kolonos cuccra rákeresek...
tudom, hülyén hangzik, de még két kilónak le kell mennie, h. jól érezzem magam. És a tetejében most voltam egy disznóvágáson, ahol egy dekát nem ettem, de mégis úgy érzem szükségem lenne egy tisztítókúrára...
Gondolkodom a vegetarianizmuson is.
Lehet megpróbálnám ezt a salaktalanító teás dolgot, annak van értelme, ha mondjuk csak a vacsorát hagyom ki?
Sziasztok! Én tavaly csináltam egy 6napos léböjtkúrát. Eleinte a juharszirup-cayane borsos-citromos vizes oldatot próbáltam meginni, de én olyan vagyok, hogy ami nem ízlik azt az én gyomrom ki nyomja magából azonnal. Úgyhogy, nekiálltam egy gyümölcsleves kúrának. Minden nap facsargattam magamnak a gyümölcsöket-zöldségeket és rengeteg vizet ittam. Az első 3 nap nehéz, nem vagy éhes de más érzés tölt el belülről mintha ettél volna már aznap. Aztán a többi gyerekjáték : ) És a 6. nap után annyira jól fogod érezni magad!Sok rágót el kell raktározni, mert pl nekem a rágás hiányzott már baromira. Én ma kezdtem el egy fogyókúrát, 3 hét múlva csinálom a 6napos léböjtömet.
Ha nem akarunk testsúlyvesztést, d eméregtelenítést igen, érdemes kolon hidroterápiát és infraszaunát használni.
Vannak bio piacok, de készen is kaphatók megfelelő termesztésből származó italok.
Bocs, de 50 kilóval hová fogyóznál? Egy nappal az a gond, hogy az első 1-2 nap a kellemetlen, amíg hozzászokik a szervezeted ahhoz, hogy nincs szilárd kaja.
Szia!Március 8-húshagyó kedd innentől kezdődik a böjt.Az a baj ezek a léböjtök igazi bio cuccból kellene,hogy készüljön-legalábbis én így olvastam-de olyan létezik még?
Szia, rövidebbel kell kezdeni, aztán ha jól megy fél vagy egy év múlva lehet hosszabbat is.
Én zöldséglét, salaktalanító teát és vami. jó minőségű vizet javaslok.
egy 50 kilós testsűlyhoz szerintem durva, ha 5 teljes napig nem eszem... nem veszélyes az??
én egyelőre csak egyszer egy napot szeretnék, csak kipróbálni, de azt is úgy, hogy gyümölcslevekkel...
Nem akarom egyből a legdrasztikusabbat.
Mikortól kezdődik most a nagyböjt? A húst én is elhagynám...
Szia, egy hatékony léböjt legalább öt nap, de a gyakorlottabbaknál lehet akár 3-4 hét is. De kezdetnek elég az öt nap...
Szia!Én is örökös fogyókúrázó vagyok és én is régóta szeretnék valami böjtöt végigcsinálni.Pont ma olvastam ki Rudolf Breuss könyvét-6 hetes léböjt-nagyon kemény.Mivel én vallásos vagyok,a nagyböjtben megpróbálom a hús és húskészítmények elhagyását.(40 nap).De könnyebb lenne ha többen csinálnánk bármilyen léböjtöt,kellene a húzóerő!
Szia, én még nem, de érdekelne... Hány napost gondolsz?
Én folyamatosan küzdöm a kilóimmal, meg egy méregtelenítés sem árthat..
A tél végi túlsúlytól számos diétával meg lehet szabadulni, de próbáltatok-e már igazi méregtelenítést, esetleg léböjt kúrát tartani?
További ajánlott fórumok: