Természetvédők hol vagytok, amikor szükség lenne rátok? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Természetvédők hol vagytok, amikor szükség lenne rátok?
Az az igazság, hogy nem szeretnék a tollaiddal ékeskedni. Mivel nem én fedeztem fel, nem is lennék hiteles.
Az érdemi cselekedetem az lenne, hogy összeállítom az anyagot, s elküldöm az elérhetőségeddel oda, amit közösen kitalálunk; ha ez megfelel így.
Szép estét mindenkinek!
Igazatok van,kikívánkozott belőlem a szomorú tény.
Egyben reménykedtem,hogy valaki aki tud is tenni valamit ilyen kincs védelmében elolvassa a cikkemet és esetleg más hasonló természetrombolás(szerintem)ellen fel tudja emelni a szavát.
Ebben az esetben úgy érzem már csak az idő tud segíteni,az idő tudja begyógyítani a sebeket.
Az viszont talány előttem,hogy a helyi lakosok,ráadásul azok,akiknek szavuk is lehetett volna a kezdet kezdetén,miért nem emelték fel a hangjukat.
Kedves Syria!
Két több kedves fórumozó véleményére privátban válaszoltam már,de nagyon megköszönöm és természetesen a cikket és a fotókat is nagyon szívesen a rendelkezésedre bocsátom,ha Te érdemben cselekedni tudsz.Ahogy pár mondattal előbb írtam, ha e rövid szösszenet más kincs megvédését szolgálja már megérte.
Szívesen segítenék a média megkeresésében.
Nem értem, hogy a cikkíró miért nem reagál a hozzászólásainkra.
Csatlkozom az előttem szólókhoz,csakis széles médiaplénummal a hátad mögött tudsz lépni..Greenpaecet megkerested már??Szerintem ők vevők lennének erre..tutira!Egyébként megdöbbentő!
Én még akkor jártam ott amikor a helyiek fürdőhelye volt,de már a tender ki volt plakátolva...baromira lassan készül..valami gáz van az egész vállalkozással,de elevwe hogy lehet vállalkozást eladni egy ekkora kincsen????????
És sajna még a vizet is eadjuk magunk alól....
Idézem az egerszalóki látnivalók bemutatására szolgáló tábla ismertető szövegét:
„SÓDOMB
A domboldalon lefolyó víz 1200 négyzetméteres látványos mészkőlerakódást épített, ami Európában egyedülálló. Amerikában a Yellowstone Nemzeti Parkban és Törökországban, Pamukkáléban található még ilyen képződmény.
A kútszájon kifolyó karsztvízből a szén-dioxid egy része távozik a levegőbe. A víz magasabb hőmérséklete több sót képes az oldatban tartani, ezért a kihűlő víz telítődik sókkal és így a felesleges sótartalom kiválik belőle. A víz mésztartalma kalcitként és aragonitként válik ki.
Ezek kis gátakat, lépcsőket képeznek, és ezeken az apró vízesésekkel határolva folyik le a karsztvíz, ezzel is gyorsítva a mészkőkiválást.
A sódomb kisebb-nagyobb peremekből, lépcsőkből, medencékből, barlangokból áll. A frissen kiváló mészkő morzsalékos, csak hosszabb idő elteltével szilárdul meg. Évente 1-2 cm-t növekszik, vastagodik.
VÉDETT TERÜLET!„
Ugrás a teljes írásra: Természetvédők hol vagytok, amikor szükség lenne rátok?
További ajánlott fórumok:
- Egy ismerősömnek azonnali pénzügyi segítségre lenne szüksége
- Fiúnevet keresek.Viselhető, nem extrém de mégis ritkábban használt névre lenne szükségem.
- Egy kis részvétre lenne szükségem..minden férfi bele akar halni egy kis megfázásba?! :-)
- Segítsetek!!! Tanácsra lenne szükségem! :(
- Grafológusi szakdolgozathoz írásmintákra lenne szükségem...
- Jutalmazás, büntetés.Kíváncsi lennék arra, ki hogyan jutalmazza és bünteti gyermekék? Szükség van-e rá?