Természetgyógyásznak az általános orvosi elvégzése után lehet tanulni? (tudásbázis)
Egyre többször hallom, hogy egy orvos természetgyógyászhoz, vagy valamilyen alternatív gyógymódszert ajánl a páciensének, ha nem találnak orvosi magyarázatot.
Lehet, hogy már nincs is olyan messze. :)
Nem csak orvos lehet, de vannak szakok melyeket csak orvosok végezhetnek.
A természetgyógyásznak nem csak az emberi testtel kapcsolatos dolgokkal kell tisztában lenni hanem az emberi test lélek szellem egészének működésével, az univerzum és a természet törvényeivel, a láthatón túli energiák és információk működésével, kifinomult érzékenységgel kell rendelkeznie az egész létezés összességét figyelembe véve. Szerintem a természetgyógyászat bizonyos szempontból sokkal összetettebb dolog, inkább művészet mint munka és sokkal nagyobb nyitottság és kifinomult érzékelés kell hozzá mint a hagyományos orvoslás gyakorlásához.
A legoptimálisabb az lenne ha a természetgyógyászok együtt tudnának dolgozni az orvosokkal úgymond kiegészítené egyik kezelés a másikat.
Amikor én végeztem fél év volt az egészségügyi alapismeretek, fél év a természetgyógyász alapismeretek fél év a szaktanfolyam + 5 nap életmódtábor + több hét gyakorlat szakok szerint változik + a szakvizsga. tanfolyamokkal vizsgákkal tankönyvekkel utiköltséggel minimum fél milla és utána jön a rengeteg gyakorlás.
úgyhogy nem eszik olyan forrón a kását. szerintem óriási felelősséggel jár ez a szakma, komoly felkészültség, kifinomult érzékenység és nagyon erős hit kell hozzá.
lehet, az ETI-nél (Egészségügyi továbbképző Intézet) érdeklődj, ott lehet Mo-on hivatalos természetgyógyász vizsgát tenni.
annyi a különbség, hogy az orvosok 22 szak közül választhatnak, a nem orvosok 8 közül.
További ajánlott fórumok:
- Miért hisznek az emberek a természetgyógyászatban, homeopátiában és más effélében?
- Pofátlan buktatás általános iskolában
- Hogyan szüljünk? Természetes vagy császár?
- Általános természetföldrajz..1998.
- Hol érdemes természetgyógyászatot tanulni?
- Budapesten van olyan egyetem/főiskola, ahol általános iskolai rajztanárnak lehet tanulni?