Budapesten van olyan egyetem/főiskola, ahol általános iskolai rajztanárnak lehet tanulni? (tudásbázis)
Egy ismerősöm vidéki főiskolán végzett valami ilyesmit, tehetsége, érzéke van hozzá (a rajzhoz és a gyerekekhez is), a szakmájához közeli ágban dolgozik, de mint rajztanár, évek óta nem bír elhelyezkedni.
Szóval az is fontos, hogy kapsz-e majd munkát az adott végzettséggel, vagy csak díszdiplomád lesz.
A tanítóképzőkben van vizuális műv. terület. Ha azt teljesíted, akkor 1-6 osztályig taníthatod a rajzot. Ez a tanítói alapszakkal együtt működik, annyira nem szigorú, de egy válogatáson kell a felvétel után átesni, de nyilván kétbalkezes nem fog erre jelentkezni.
A tanárképző főiskolán már van önálló vizuális szak. Valóban, érdemes az előző évben/években művészeti körbe járni, ahol a rajztanár, szakkörvezető orientál az alkalmi vizsga feladatai felé.
Én ha végezném, akkor a vizuális kommunikációt választanám, nem a sima tanárit, mert előbbivel lehetsz illusztrátor, szerkesztő is stb.
Inkabb ugy fogalmaznek, hogy tudsz-e teljesiteni?
ez mar az altalanos iskolaban kiderul, a kozepiskolaban folytatodik. Vannak kulon rajz szakkorok, ahol kepezik tovabb a tanulokat;
ezek alapjan lehet jelentkezni tanarkepzo foiskola rajz x szakara;
További ajánlott fórumok:
- Barátnőket keresek Budapesten
- Tudnátok nekem Budapesten (legjobb lenne, ha a 3.ker) jó általános iskolát ajánlani?
- Francia-magyar általános iskola Budapesten?
- Tud ajánlani valaki Budapesten bentlakásos katolikus általános iskolát?
- Tudnátok ajánlani általános iskolát Budapesten a XI. kerületben?
- Melyik általános iskolát ajánlanátok Budapesten?