Tudnátok nekem Budapesten (legjobb lenne, ha a 3.ker) jó általános iskolát ajánlani? (tudásbázis)
Sziasztok!
Remèlem, van mèg itt valaki...
Az èn lányom is most lesz iskolás. Mi a Váradi utcaihoz tartozunk, elèggè vegyes vèlemènyeket hallottam az iskoláról,a leendő tanító nèniről viszont jókat hallottam( Czibulyás Zörög Blanka).
Vèlemènyeket szívesen fogadok.
Èn most leszűkítettem az iskolákat a következőkre: Aquincumi, Kerèk, Váradi, Krudy, Harrer,Erdőaljai, talán Keve ès Fodros.
Az èn lányom kètnyelvű, itthon hallja az angolt, de nem beszèli igazán. Szeretnèk angol kèttannyelvű sulit neki, vagy ahol angolt tanítanak elsőtől. Igazából egy közèp erős sulit keresek, legyenek szabályok, tanulás, de ne legyen megalázás, legyen egy kicsit tyúkanyó típusú tanító,legyen sikerèlmènye a gyereknek,szeressen meg tanulni a 4 èv alatt.
Eddig ahol voltunk nyílt napon, szülőin, vagy iskolacsalogatón: Harrer, Kerèk. Ma megyünk Aquincumiba.Jövő hèten: Erdőaljai ès Váradi, 18.-án Krudy, közte pedig foglalkozások gyerekeknek kül. iskolákban.
Melyiket ajánljátok vagy pont fordítva, ès mièrt?
Köszönöm.
Szia!
Én is 3.kerületi vagyok,mindkét fiam a Nagy László Általános iskolába jár.Körzetileg ide tartozunk,de nem kimondottan emiatt akartam,hogy ebbe a suliba járjanak.Én annak idején inkább tanítónénik alapján választottam,amit a mai napig sem bántam meg.Nagyfiamnak szuper volt mindkét tanicsija(ofő,napközis)kisebbik fiamnak meg még ennél is szuperebbek a tancsijai:)Sajna a napközis tanárnénijük már nem lesz velük a 4.osztályban,egyenlőre nem tudjuk,hogy ki lesz helyette?Reméljük ugyanilyen csupaszív nő:)
Nagyfiam rajztagozatos osztályba jár,kisebbik fiam pedig focis osztályba,mindketten angolt tanulnak.Szeretik a sulit,a tanárokkal sincs gondunk.Viszont nem tartom erős sulinak,tanulni ugyan itt is kell,de hallottam itt a kerületben jóval erősebb,magasabb követelményű iskolákról is.
Amiket leírtál, az alapján nem igazán értem, miért akarod waldorfba íratni a fiadat. Ha jól tolerálja a fegyelmet, szerintem még jobb is neki a sima suli.
A waldorfba olyan gyerekeket érdemes vinni, akik nem tudnak a normál iskolába beilleszkedni, fegyelmezetten viselkedni, de egyébként okosak, tehetségesek. Attól, hogy valaki "simán" okos és tehetséges jó (sőt lehet, jobb) neki a hagyományos tanítási mód.
Az öcsém is írtó tehetséges gyerek volt mindig, hagyományos suliba járt, igaz hatosztályosba már specializáltan (a Fazekasba).
Szerintem nálatok is inkább ez lehetne az irány, mert itt Pesten nagyon bőséges a választék jó középiskolákból, és addig már csak három év van. Addig egy hagyományos, de jó suli megfelelő lenne.
A waldorfnak egyébként sok hátránya is van (legalábbis, amit én hallottam róla): drága, sok a problémás gyerek, és az egyik szülő lehetőleg ne dolgozzon, hanem napközben segítsen be az iskola életébe (felújítás, foglalkozások stb.).
Azonkívül, ha egy menő (és mondjuk nem waldorf) középiskolába szeretne később menni, lehetnek problémái (nem csak az új rendszer megszokása, hanem előítéletek is vele szemben).
Szia! Attól függ, mit szeretnél egy iskolától.Nelv, szakkörök vagy keményebb suli..
Jókat a hallottam a Szt. Péter Pálról, katolikus suli, Csillaghegyi ált. iskoláról.
Mustármag suli Békáson nagyon barátságos, kellemes iskola(szintén vallásos).
A Waldorfról hallottam jókat, de nekem nem minden szimpi benne.
Egyik ismerősöm kislánya az idén volt elsős, ő a Gyógyszergyár utcába jár. Elégedettek vele, volt "tanfolyam" (ilyen ismertető jellegű) beiratkozás előtt a gyerekeknek, már akkor megszerették.
Én a Waldorfról nem hallottam jókat, de azt se olyantól, akinek odajár a gyereke, hanem aki oda szeretné járatni.
További ajánlott fórumok:
- Hol a legjobb élni Budapesten vagy a környékén, és melyiket nem ajánlod? (biztonság, közlekedés, zöld terület, oktatás, család...)
- Mi volt az a 3 szó/mondat, ami legjobban megmaradt általános suliból?
- Francia-magyar általános iskola Budapesten?
- Tud ajánlani valaki Budapesten bentlakásos katolikus általános iskolát?
- Tudnátok ajánlani általános iskolát Budapesten a XI. kerületben?
- Melyik általános iskolát ajánlanátok Budapesten?