Termessz otthon orvosságot! (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Kozben talaltam meg erdekes idevago oldalakat:
itt van egy kep, hogy kell vagni a gumot.
es itt egy recept:
Ropogós édeskömény saláta
Ropogós édeskömény saláta Az édeskömény az ernyős virágúak családjába tartozik, épp úgy, mint a kapor, az ánizs, a koriander, a *lya és a lestyán. Három fajtája ismert: a fűszerkömény, a kerti édeskömény és a főzelék édeskömény. Ez utóbbit használjuk főzeléknek, illetve sütjük, grillezzük. Itt nem a magoknak, hanem a megvastagodott levélrésznek van szerepe. Ezek hagymaszerűen tömör gumót képeznek. A gumó oldala kissé bordázott, míg a levelei a kaporhoz hasonlóak. Íze érdekesen pikáns, kissé savanykás ízű, ánizsra emlékeztető. Szárai ropogósak, levelei csillogó zöldek.
Hozzávalók: 1 édeskömény, 1 kaliforniai paprika (zöld színű,-- de ha pirosat teszel bele magyaros szinu salatat kapsz--ez sajat megjegyzes), olívaolaj, fél citrom leve, só, őrölt bors, kapor, menta
A megtisztított édesköményt szedjük szét, vágjuk körülbelül egy centis kockákra. Jéghideg vízben mossuk meg, majd csepegtessük le alaposan. Kaliforniai zöld színű paprikákat hasonló nagyságúra kockázzuk fel. Tegyük egy salátás tálba, locsoljuk meg két evőkanál olívaolajjal és fél citrom levével. Fűszerezzük sóval, őrölt borssal, kis csokor összevágott kaporral vagy mentával. Keverjük össze alaposan, és frissen, ropogósan fogyasszuk. Kitűnő frissítő saláta.
Errol az oldalrol:
Mihez szoktad hasznalni a rozmarint? Ha krumplit sutsz sutoben, azt is megszorhatod, en szeretem mar az illatat is ami a sutobol kiszall. Nem kell sokat tenni, a keves is adhat jo izt anelkul, hogy erezni lehetne a mivoltat.
az edeskomeny es az anizs nem uaz, csak egy csaladba tartozik. Az edeskomeny magja teanak elkeszitve jo felfujodasra es orolve jo izt ad a lencsesalatanak vagy a csicseriborso kremnek. A gumojat finom salatanak: hagymaval, citrommal es olivaolajjal, de en imadom csirkevel egyutt fozve.
A citromfüvet úgy használtam már, ahogy írtad. Köszi a rozmaringdarálás ötletét:)Családom azt mondta, hogy fenyőízű tőle a kaja:Z
Volt már őrölt kakukkfüvem, de szerintem a rozmaring aromája erősebb.
Kérdezném: az édeskömény magja az ánizs?
szia!
Talan te probald meg belecsempeszni az etelekbe! A citromfuvet lehet gyumolcssalatahoz hasznalni:
rozmaringot en megszaritom, megdaralom (csak azert, mert nem szeretem a tuleveleket)ezt felhasznalom a batata sutesehez, megpedig a batatat felszeletelem 6-7 mm vastagsagura, megkenem mind2 old-at olivaolajjal, eldolt domino modjara alufoliaval belelt tepsire rendezem, olajba nyomott fokhagymat rakenegetem, sozom, megszorom a rozmaringgal, de frissen is ra lehet tenni--eleg nehany agat--kb 20 perc sutes forro sutoben, majd szepen megforgatom es meg 5- 10 perc sutes, de mar elobb szoktam erezni az illatat, mennyei!!
A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
További ajánlott fórumok:
- Meghalt egy csecsemő otthonszülés közben
- Valós, otthonról végezhető internetes munka, távmunka (nem MLM, nem alászervezős, nem átverés)
- Te is bikiniben vagy otthon ebben a hőségben?
- Kisfiam (2.5 éves) nem akarja bevenni a kanalas orvosságot. Mit tegyek?
- Ha már nem szedem az orvosságot, amitől a hajam hullott/ik, mikor áll el a hajhullás?
- Igaz-e, ha szénsavas vizzel veszel be orvosságot, akkor nem fejti ki a hatását?