Terhesség, nagyon akarás, első jelek! (beszélgetés)
Lehet gond az ovulációval is, vagy azzal is, hogy pont nem a megfelelő pillanatot kapjátok el. Én ahogy visszanéztem a dolgaimat, mindig hétfő/keddre esett a peteérésem, ovulációm valahogy, és nálunk pont ez a két nap volt az amikor leginkább nem voltunk együtt :)
De ezen könnyen segített az ovulációs tesztcsík, amit a neten rendeltem www.fastest.hu -n és sikerült vele belőni azt a pár órát amikor esélyes lehet a baba és össze is jött! :) most 8 hetes vagyok.
Erről én is olvastam, meg azt is, hogy hülyeség, mert valójában a szervezet se elsavasodni nem tud, se lúgosítani nem lehet. Nem tudom, igaz-e, de ha rákeresel google-lel, millió ilyen oldalt kapsz, tanácsokkal.
Viszont én a helyedben előbb az orvosilag lehetséges problémákat zárnám ki, ahelyett, hogy vakon próbálkoznék saját kútfőből, kétes internetes tanácsokra hallgatva, végülis már két éve próbálkoztok, ez megér egy meddőségi kivizsgálást. Persze én is csak kétes internetes tanácsokat tudok adni :-), de saját tapasztalat. Én két év után estem teherbe, árom hónapra rá, hogy orvoshoz fordultam, aki gyorsan helyrerántott.
Szia, sok oka lehet sajna. Pl hormonális, vagy akár fizikális, mint egy elzáródott petevezeték, vagy méhen belüli mióma... a természet találékony az ilyesmiben.
Remélem, csak egyszerűen késik nálatok picit a baba és nincs semmi komoly!
Sajnálom. :(
Kitartás!
Én tudtam. Hogy honnan, azt ne kérdezd, teszt előtt mondtam a páromnak egy héttel, hogy 98 százalék. Megérzés, vagy a hormonális változásokra vagyok érzékeny, nem tudom.
Mindenesetre az igaz, hogy PCO-m van és ez a várandósság is nehezen indult (már volt egy, ott 7 hetesen ment el a baba), úgyhogy a dokim mondta, nagyon kevés szénhidrát és én is kaptam progeszteron-pótlást. Betartottam és jól vagyunk mindketten. :) De már tervezésnél is szedtem multivitamint és vasat és folsavat is. Biztos, hogy kellett.
Igen, ez a legtöbb esetben így van. Nálam olyan volt, mint a mensi első két napja, de nem erősödött, és 5 nap alatt elmúlt 10 helyett.
De ugye mindenki más, szóval ez nem szabály.
A tesóm pl gyakorlatilag 9 hónapig végig vérzett a menzesz idejében, élénkpiros vérrel, bár kisebb mennyiséggel. De a normális nyilván nem ez.
Reméljük abbahagyod a barnázást szépen, és minden rendben lesz.
Szia! Én is peches voltam, IR és teszt szempontból is. Én Eutyroxot szedtem (és szedek még mindig), és barátcserjét is, amikor összejött hosszú próbálkozás után.
Viszont nekem 3 nappal a mensi kimaradás után is negatív volt a tesztem, emlékszem, ott bőgtem a zuhany alatt. Aztán 5 napig vérezgettem, de furcsán, alig, gyanúsan, úgyhogy a végén csináltam még egy tesztet, és az nagyon halványan pozitív volt. Ha jól számolom, ez már 8 nappal a "kimaradt" menzesz után volt.
Megtömtek Utrogestannal a progeszteronpótlás miatt, most 33 hetes vagyok :).
Szóval a teszt szükséges, ha gyanúsat észlelsz, főleg az olyan hormonpótlás miatt, ami esetleg kellhet nektek is. De megértem, hogy nem tesztelsz azonnal, én hiába tettem 3 nap kimaradásnál is.
További ajánlott fórumok:
- Terhesség korai tünetek!? Kinek jelentkeztek nagyon korán?
- One step terhességi teszt... reggelre, nagyon-nagyon halvány csíkos lett, lehet hogy mégis van baba?
- Nagyon halvány második csík a terhességi teszten
- Volt már valakinek olyan hogy a terhességi teszt második csíkja nagyon halvány volt?Az terhességet jelent?
- Aki hajlamos rá az mindenképpen nagyon meghízik a terhesség alatt?
- Két napja tudok a terhességemről, de nagyon aggódok. Tudtok segíteni?