Térdizületi arthrosis /kopás/ (beszélgetés)
Köszönöm szépen a jó tanácsokat :) ...igen, azt megtapasztaltam, hogy a mozgással csínján kell bánni...én, aki mindig örökmozgó voltam, a lépcsőfokokat kettesével szedtem,/pedig nem vagyok mai gyerek / most minden lépésemre oda kell figyelni....egy rossz mozdulat és meglátom a csillagokat fényes nappal :D Az erősítés mindenképpen szükséges...tapasztalom, mióta biciklizek, nem olyan merevek a lábaim.
Ó, most láttam, hogy Guruljka már írta.
23 évet éltem le az arthrosisos férjemmel.
Nem ismerem az említett szert, de tudom, hogy vannak jobb időszakok, és hogy sokáig "nyugi van"... aztán egy apró porc-szilánk esetlef rossz helyre is kerül az ízületben még rádaásul, és jön megint a focilabda-térd.
Jó, ha óvatosan mozogsz, esetleg fekve végzett erősítés is jó lehet, mert akkor egy erősebb izomzat jobban fogja a térdet.
A kurkumát legalább naturban szedd, az én gyulladt vállamat rendbehozta. A kapszulában is csak maga a kurkuma van, az pedig kapható fűszerként egy százas körüli áron. Fél mokkáskanálnyit lehet sokféle ételbe akár bele is főzni. Ez legalább valamit csökkent a költségeken.
Láttam a facebookon egy műtéti eljárást, gyakorlatilag mű-ízületet építenek a kopott porcok helyére. Ha én lennék közvetlenül érintett, és ha van ilyesmire esély itthon, inkább ezt választanám azonnal, mint a sok éves fájdalmat!
Én is kétkedésssel fogadtam/fogadom még mindig ....viszont sikerült olyan betegekkel beszélnem, akik hosszabb ideje szedik, és szinte teljesen gyógyultak....a porc szó szerint újjáépült...és a cél ez. Ezért is indítottem ezt a fórumot, hogy hátha szerzek újabb tapasztalatokat, mielőtt végleges döntésre adom a fejem :)
Supervisor fórumát már én is olvastam, sőt másokét is, de úgy látom, valamiért ő a legnagyobb "ellenség". Akinek már volt benne része, az tudja, hogy a fájdalom csillapítása, a gyógyulás érdekében bármit megtesz. Én is bíztam az orvosokban, bíztam bene, hogy segítenek rajtam. Kora tavasszal, mikor elkezdődtek az erős fájdalmak, a térdem lufi nagyságuvá duzzadt, egy klinikai ortopéd főorvoshoz kerültem. Elintézett azzal, hogy lúdtalpam van, hordjak lúdtalpbetétet, emiatt fáj a térdem....holott a leleten feketén fehéren ott állt a diagnózis, de erről szót sem ejtett. Itthon, az internet segítségével kerestem ki, hogy mi is ez...addig fogalmam sem volt róla mi ez a betegség. A mun kahelyemig kb.600 m a távolság, kínok kínjával tettem meg...másodikon lakom, had ne ecseteljem hogyan mentem föl. A legerősebb fájdalomcsillapítókat szedtem, számoltam a perceket, hogy mikor vehetem be a következő gyógyszert. A háziorvosom írta fel a Condrosulf nevű porcképzőt, azt cxsak kúraszeűen lehet szedni, most a Lenkei féle porképzőt szedem. Mostanra a duzzanat jócskán lelohadt, enyhén bicegve, de vígan elmegyek a munkahelyemre, sőt teszek kisebb sétákat is. D vitamint, kalciumot, kurkumát szedek, naponta szobakerékpározok, az interneten talált tornákat végzem...csak óvatosan, mert terhelni nem szabad a térdet.Hetek óta nem vettem be fájdalomcsillapítót...nem mondom, hogy nem fáj, de el tudom viselni....tehát bízom benne, hogy van kiút műtét nélkül is.
Én nem szednék olyan cuccot,amiről nincs hivatalos ajánlás.A kamu OÉTI szám,már eleve gyanússá teszi az egészet.
Figyelmedbe ajánlok egy netes fórumot, ahol erről van szó:
[link]
Nem épül vissza a porc, de vannak műtéti eljárások! Jó lenne már az elején ezen elgondolkodni, mert ahogy súlyosbodik a kopás, úgy lesz esetleg kevésbé műthető a beteg.
Csodatabletták nincsenek sajnos.
Az a plusz nehézség, hogy a beteg a fájdalom miatt nem mozog, és emiatt keringési problémái is keletkeznek idővel.
kiírhatod nyugodtan a nevét
nem árulod! :)
Térdizületi kopásban szenvedek....sokat olvastam mostanában egy új készítményről, nem tudom, a nevét le lehet-e írni, nem minősül-e reklámnak?.... olvastam sikertörténeteket,persze vannak kétkedők is. Van valaki aki használja? .....és ha igen milyen eredménnyel? Szívesen fogadok bármilyen más tanácsot, tapasztalatot is.....a műtét kivételével, azt nem akarom.