Térd "kitisztítása". Ismeri valaki az eljárást? (beszélgetés)
Hát, a porc hirtelen válik le, és ha nem pucolják ki, csak morzsálódik a súrlódástól,és még jobban fog fájni.
Reméljük,használ a kezelés,ha nem, akkor ne sokat várj a műtéttel.
Egyelőre kiírtak egy 10 alkalmas fizikoterápiás kezelést. Nagyon reménykedem, mert nekem ez hirtelen jött, nem fokozatosan romlott, talán egy gyulladás, egy erőltetés-alkalmatlan cipőben-s egyelőre megoldja a problémát.
Köszönöm a válaszod!
Kedves fincsi és gizus!Köszönöm a válaszotokat! Mindjárt "beljebb" vagyok. Féltem az altatástól, inkább az ébredéstől. Ezek szerint nem muszáj.
Én azt hittem, "kicsomagolják" a térdem, de elintézik kis beszúrással/fúrással. Hát ez sem kellemes, de nem az a radikális, ahogy én elképzeltem. Majd megpróbálok tájékozódni a net-en is, gondoltam, majd meggyógyul magától, de hónapok óta semmi jele a javulásnak, sőt!
Laparaszkóppal belülről kiszedegeti a letört daraboka, átmossa fertőtleníti a belső részt.Érzéstelenítéssel csinálják, nem igen altatnak, csak ha muszáj.Fáj a járás,és fájni is fog addig, amíg a morzsalékos törmeléken jársz!Ezt meg kell oldani, mert csak rosszabb lesz idővel..
Nekem nem csináltak a fiamnak volt ilyen módszerrel, műtét, de azóta jól van.Csak nagyon erős terhelére fáj a térde.
Több éve volt ilyen egy szomszédomnak, azt mondja, azóta nem fáj.:)
Neki helyi érzéstelenítés volt, és nézte......hát nem vagyunk egyformák. D
Az orvos térdprotézis beültetését javasolta. Mikor úgy reagáltam, hogy szó sem lehet róla, akkor ajánlotta a "térd kitisztítását": egy napra befekszik, és kiszedegetjük, megtisztítjuk...
Na, ennyi nekem elég volt, nem is kérdeztem tovább semmit.
De nem hagy nyugodni a dolog, annál inkább, mert fáj a járás.
Van valaki, aki el tudná mondani, milyen ez a beavatkozás? Fájdalmas, altatásos, megérte....?
Köszönöm a választ.
További ajánlott fórumok:
- A fürdőszoba csempe fugáiból a penészt hogy lehet kitisztítani?
- Hogyan kell a vízköves elektromos kávéfőzőt kitisztítani?
- Hogyan lehet a porszivos orszivot IGAZAN kitisztitani ugy, hogy ne maradjon benne semmi?
- Mivel tudnám kitisztítani a birka gyapjút/prémet?
- Gépzsírt mivel lehet a ruhából kitisztítani?
- Mivel lehetne kitisztítani a cipőmet?