A fürdőszoba csempe fugáiból a penészt hogy lehet kitisztítani? (tudásbázis)
én korábban domestosoztam, de végül ajánlottak egy jó cuccot
nem kell azóta szenvednem a büdöstől
náluk lehet beszerezni, és nem drága
Tegnap takarítottam a furdot!
Az ecet / 20%-15%-os/ remekul bevállt. A fúgákhoz , régi fogkefével fértem hozzá. Gyonyoru csillog , villog a csempe.
Ajánlom a vegyszerek helyett.Olcsóbb is.
A szilikonos impregnálótól sötét lessz a fuga.(elszineződik)
Ha csak itt ott penészedik akkor a legjobb a fugakaparó kikaparni és jó minőségü fugával behúzni.(fontos h teljes sort kaparjunk ki mert a réghi és az ujj fuga szín különbözni fog még ha ugyan az a szín is nagyon vigyázva kaparjuk mert a fugakaparópengéje ipari gyémántal van bevonva és megkarcolhatja a csempét letörheti a szélét )
Amúgy a megelőzés alegjobb nem szabad gagyi fugával fugáztatni és nem fog penészedni
Üdv Mindenkinek!
Van egy jó modszer mellyel elkerülhető a penész, alga felbukkanása, illetve az elkoszolódást is le lehet lassítani.
Ezt általában közvetlenül fugázás után, vagy takarítás után érdemes megcsinálni.
A trükk, hogy a mgszáradt fugát, valamely szilikonos impregnálóval le kell kezelni száradás után. Azért fontos a szilikonos, mert ez "lélegzik" is, ellentétben a műgyantás illetve víüveges termékekkel.
Szóval a kezelt felület lepergeti a vizet, viszont a vízpára ki tud belölle párologni. Ennek köszönhetően a penész és tsa.-i nem találnak elettérre, illetve ha fel is bukkannak nem tudnak a fuga anyag belsejébe megtelepedni, csak a felszínen. Ha fel is bukkan, sokkal könyebb eltüntetni.
Szilikonos impregnálót már sok festékboltba lehet kapni. Ez egy viszonylag új termék és érdemes megismerni!
Üdv,
Mackó70
Fehérítővel. Én kifogyott spriccentős tisztitószeres dobozkába teszem, azzal befújom és csodákat művel. Mivel Skóciában lakom itt nagyon nedves a levegő, örök probléma a penész. Itt mindenki ezt használja v penész eltávolító sray-t, de olcsóbb a fehérítő :)
Ezzel befújom, hagyom pár percig, majd gumikesztyűs kézzel körömkefével megkefélgetem ott, ahol fekete. Erre csak akkor van szükség, ha nagyon rossz állapotban van (volt ilyen albim...) Ha hetente pusztán lefújod vele, hagyod kb fél órát és utána letusolod, akkor tökéletes lesz, minden ragyogó fehér :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen színű a fürdőszobád?
- Ti költöznétek az új házba, ha fürdőszoba kész van teljesen, bútorok nincsenek csak 1 ágy?
- Rettegés a fürdőszobában pucéran
- Te milyen színűre csempéznéd a fürdőszobádat?
- Egy munkás, aki a fürdőszoba csempézését csinálta, elrontotta a csaptelepet és a villanykapcsolót. Mit csináljak?
- Mennyiből lehet egy komplett fürdőszobát megcsináltatni?